Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines image
Vellah

Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

1. Norwegian

De goede service en het uitgebreide nationale, internationale én intercontinentale netwerk leverde Norwegian de titel van beste budget luchtvaartmaatschappij van Europa op. Vanaf Amsterdam vlieg je met deze Noorse airline naar 65 verschillende bestemmingen. Niet alleen in Europa dus, maar ook bijvoorbeeld Bangkok of Las Vegas. En dat alles voor een zacht prijsje.

Columbus-tip: je hebt al een retourtje naar het Deense Kopenhagen vanaf € 61,50.

2. EasyJet

EasyJet scoort steevast goed onder reizigers. Deze Britse airline vliegt je spotgoedkoop naar alle uithoeken van Europa en blinkt uit in zijn city-to-citynetwerk. Perfect voor stedentripjes dus. Denk aan BoedapestPorto en steden in Turkije.

Columbus-tip: een retourtje Genève in Zwitserland kost je ongeveer € 45.

3. Wizz Air

Met Wizz Air zit je voor een appel en een ei in het Litouwse Vilnius (Foto: Reisreporter vulture1960)

Wizz Air wordt hoog aangeslagen op de redactie en geregeld gebruikt voor verrassende stedentripjes. Het mooie aan Wizz, dat Hongaarse roots heeft, is dat het vooral de kleinere, onbekendere steden aandoet. Met name in Oost-Europa. De Nederlandse hubs zijn Eindhoven, Groningen en Maastricht. Van de drie heeft Eindhoven verreweg het ruimste aanbod. 

Columbus-tip: abonneer je voor € 29,99 per jaar op de Wizz Discount Club en onvang € 10 korting op ieder enkeltje voor jezelf en je reisgenoten. Je hebt het geld er zo uit. Wij vliegen binnenkort met Wizz naar het Litouwse Vilnius voor € 18 retour, inclusief korting. 

4. Eurowings

Eurowings hanteert drie verschillende tarieven: basic, smart en best. Er dus altijd wel iets bij voor jouw budget. Met deze Duitse budget airline vlieg je naar meer dan 140 Europese bestemmingen én naar een aantal overige landen. Vanaf Amsterdam kun je bijvoorbeeld naar Kroatië, Noorwegen en Spanje vliegen. Maar ook naar Cuba, Namibië en de Verenigde Staten, weliswaar met een overstap.

Columbus-tip: een retourtje Keulen-Bonn naar Rijeka in Kroatië kost ongeveer € 73.

5. NIKI

NIKI is een relatief onbekende low-cost carrier die in 2003 werd opgericht door de Oostenrijkse racelegende Niki Lauda. De thuishaven is Wenen. Wat de airline bijzonder maakt is de standaard catering aan bood. NIKI vliegt door heel Europa én naar bestemmingen in Noord-Afrika en Australië. Helaas vliegt deze maatschappij niet op Amsterdam. Je zult dus moeten uitwijken naar bijvoorbeeld Düsseldorf of Berlijn.


6. Ryanair

Vlieg voor minder dan een tientje naar het onbekende Sofia in Bulgarije (Foto: Reisreporter marjolijn)

Ryanair klinkt je hoogstwaarschijnlijk bekend in de oren. Na een klachtenregen heeft de maatschappij zich gebeterd. Dat resulteerde in een nieuw beleid. Ryanair is de grootste low-cost carrier voor Europese vluchten. Alleen in Nederland al heeft het drie hubs: Amsterdam, Eindhoven en Maastricht. De grootste van de drie is Eindhoven, van waar je goedkoop naar onbekende steden vliegt. Een voorbeeld? Sofia in Bulgarije voor minder dan een tientje!

Columbus-tip: een retourtje Dublin in Ierland kost je op dit moment ongeveer € 50.

7. Vueling

Vueling blinkt vooral uit in service. Deze Spaanse maatschappij vliegt op drie Nederlandse luchthavens: Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. De keuze vanuit Amsterdam is het uitgebreidst. Zo vlieg je zonder overstap naar FuerteventuraBilbao en Milaan.

Columbus-tip: voor € 90 heb je een retourtje naar Bilbao in Spanje.

8. airBaltic

Makkelijk en goedkoop, dat is airBaltic. De naam is wat misleidend, want met deze low-cost carrier vlieg je niet alleen binnen, van en naar de Baltische staten. Sterker nog, met de nieuwe vloot van airBaltic vlieg je vanuit Amsterdam naar Zuid-Europa. Bijvoorbeeld naar Spanje. Vanaf april 2017 is het zelfs mogelijk om naar Kazan in Rusland te reizen.

Columbus-tip: een retourtje Tallinn in Estland boek je al vanaf € 47.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!