Madeira

Ongelooflijk kut, catastrofe op Madeira

TravelGoom was hier op 2010-01-25 Gepost op: 2010-02-20 5 reacties.
Tjee, wat een bizarre, ongelooflijke kut-gewaarwording (excuses le mots) als ik nu naar het nieuws kijk. De afgelopen weken plaats ik vol trost mijn foto's van het prachtige eiland Madeira. Enthousiaste RR's kijken mee en reageren. Tot aan het begin van de avond duidelijk wordt dat het gebied waar ik amper 3 weken terug was door aardverschuivingen en overstromingen naar de knoppen is geholpen. En nog veel erger: er zijn minstens 32 doden en nog veel vermisten. Wat een bizarre gewaarwording om beelden te zien van Funchal en omgeving waar alleen maar vernieling en ellende voorbij komt. Op plekken waar ik nog kort geleden zo heerlijk heb vertoefd. En dat zo kort nadat Madeira in december de zwaartse stormen en regenval sinds 80 jaar voor de kiezen had gekregen. De enorme schade aan met name de kust was tijdens mijn verblijf nog zichtbaar. Nog idioter is het besef dat ik net tussen twee ramp-periodes daar geweest ben, met aantrekkelijk lenteweer en amper een zuchtje wind. Raar, heel raar en op een bijzondere manier dan ineens heel dichtbij. Geluk bestaat dus, tenminste voor mij want op het bloemeneiland zullen ze daar hard over twijfelen denk ik. Heeft iemand anders zoiets wel eesn meegemaakt? Of erger, er zelf in gezeten? Nieuw voor mij in ieder geval en het maakt al flinke indruk terwijl ik veilig op grote afstand achter mijn toetsenbord zit. Even geen enhousiaste Madeira -foto's in ieder geval. Effe geen zin in.
0
5
Alle blogs van TravelGoom
 

5 reactie(s) bij "Ongelooflijk kut, catastrofe op Madeira"

 • profile image comment

  Er zijn hier in Zeeland mensen die, nu 60 jaar na dato, nog steeds erg zenuwachtig worden als de hemel een beetje betrekt.... Ik heb in 2004, 5 jaar na mijn bezoek daar, toch wel een licht traantje gelaten om de door de tsunami getroffen mensen in Sri Lanka... Maar jij kwam wel erg dichtbij... Shit happens, helaas altijd en overal.

  Door Gerrit-Gaspedaal • geplaatst op 2013-11-08 14:39:01
 • profile image comment

  HE? Helemaal gemist. Maar dat komt natuurlijk omdat ik in februari/maart in Suriname zat. Maar nu ik het zo weer voor me haal.... Ik denk dat we het wel gezien hebben op de tv in suriname en dat we tegen elkaar iets hebben gezegd in de trend van... Dat is niet best daar.... maar ik had nog helemaal geen link met Madeira dus dat is niet blijven hangen helaas. Nu heb ik wel ineens een link. Ik heb vorige week LM naar Madeira geboekt. Spotgoedkoop. Nou snap ik wel waarom... is er veel vernield... kun je nog niet overal terecht.... Is de schoonheid eraf..... Ik ga de boel dus maar verkennen, want ik ga het toch niet annuleren. En ik hou mijin fingers crossed dat het nu wel weer even duurt alvorens ze de volgende ellende aan natuurgeweld over zich heen gaan krijgen! En nu maar gelijk op zoek naar de krantenberichten erover.

  Door Jan10e • geplaatst op 2010-06-03 09:51:40
 • profile image comment

  Dit is inderdaad verschrikkelijk. Heb met verbijstering naar de journaalbeelden zitten kijken. En dan te bedenken dat Madeira het imago heeft van een lieflijk eiland, wat het natuurlijk ook is. Kan me je gevoel helemaal voorstellen. Heb het zelf meegemaakt met Venezuela (modderstromen, honderden doden) en een plek in Noord Thailand waar we zo genoten hebben en die vlak na terugkomst ook door een overstroming werd getroffen. De natuur laat zich niets voorschrijven helaas.

  Door Lione Kolsteren • geplaatst op 2010-02-21 12:30:09
 • profile image comment

  Zag vanavond inderdaad de beelden op het nieuws. Dat was schrikken die kolkende watermassa. Inderdaad bizar om dat te zien terwijl je er zelf net bent geweest.

  Door GrietBuis • geplaatst op 2010-02-21 02:43:32
 • profile image comment

  Hola chico, Ik kan me voorstellen dat je hier helemaal ondersteboven van bent. Het ziet er ook verschrikkelijk uit. Jij hebt inderdaad veel geluk gehad. Tot later, Nelita

  Door nelita • geplaatst op 2010-02-20 22:37:36

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.