Madeira

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Madeira image

Vervolg Madeira 4 maanden later...inkomsten eilanders

Madeira
Portugal
Jan10e

Vervolg Madeira 4 maanden later...inkomsten eilanders

Mij viel juist op dat waar ik meer armoe verwachtte alles er goed verzorgd en netjes onderhouden uitzag. Inderdaad in de oude stad staan wel pandjes op instorten, maar daar en tegen ook prachtig gerestaureerde pandjes. Alle openbare gebouwen en bezienswaardigeheden staan goed in de plamuur en witte verf. Er zijn al veel EU gelden op Madeira terechtgekomen. De wegen en tunnels zijn bijna allemaal nieuw! Juist omdat het zo afgelegen ligt had ik een 'wat achtergebleven sfeertje' verwacht. Niets is minder waar. Op en top geregeld allemaal. Goed verzorgd allemaal. Iedereen super vriendelijk
Veel hotelpersoneel en restaurantpersoneel 'moesten' in die periode hun vakanties opnemen. En de autoverhuurders komen auto's te kort, zoveel vraag is er naar huurauto's. De levensstandaard is er in mijn ogen laag. Cafe chinesa (koffie met warme melk) op een terras varieerde van 1,85 tot 2,60. En we hebben regelmatig voor onder de 15 euro p.p. uitgebreid gegeten incl. wijn. En dan krijg je nog brood en miniglaasje Madeirawijn vooraf als service. Soms staat er kosten voor couvert 1,50 op de rekening. Sommige restaurants zaten vol. anderen minder vol. Er is dus gelukkig voor de eilanders al weer genoeg aanloop. En ook het feit dat het een aanloophaven is van cruises, zal helpen.
En in de bergdorpjes, overal is nu met een auto te komen.... de tijd heeft echt niet stil gestaan op Madeira. Juni is maand van de muziek. Dus op veel plaatsen concerten en op zaterdagavonde knallend vuurwerk in de haven. Heel veel belangstelling en superdruk. Madeirezen / Maderianen/ Madeiriers.... ha ha, ik weet het even niet.... stonden net zo te genieten van de muziek en het vuurwerk als de toeristen.

Foto's

fa8b2.jpg
fa8b2.jpg
Jan10e
3ce55.jpg
3ce55.jpg
Jan10e
3ce55.jpg
3ce55.jpg
Jan10e