Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lissabon image

Van de tram in Lissabon naar de boten in Sesimbra

Lissabon
Portugal
EvelineVanPutten

Van de tram in Lissabon naar de boten in Sesimbra

12 september - Vannacht hebben we heerlijk geslapen! En verbazingwekkend: op gestaan zonder spierpijn! Ons ontbijt was vandaag op de negende verdieping, dus gelijk alweer een mooi uitzicht. Het plan was eigenlijk om Lissabon weer te verlaten, maar we hadden nog geen zin om te vertrekken. Na het uitchecken hebben we dan ook de metro genomen naar Cais do Sodré, het treinstation aan de Taag. Vanaf daar zijn we langs de Taag, via het Praça do Comércio en Rua Augusta naar het Praça da Figueira gelopen. We hadden het plan om met tram 28E een tochtje te maken, van Martim Moniz naar Campo de Ourique Prazeres. In Lissabon rijden op bepaalde trajecten nog steeds de klassieke tweeassige trams. Ook tram 28E is een klassieke tram en maakt een leuke toeristische tocht langs veel bezienswaardigheden. Helaas waren wij niet de enige die deze tram wilden nemen… Een rij van honderden mensen stond te wachten bij de halte. Daar hadden we geen zin in, dus besloten we met de lijn 12E te gaan. Deze route is minder lang (4km) en maakt een leuk rondje. Het is echt geweldig om mee te rijden in zo’n tram! Het rammelt en kraakt aan alle kanten, je gaat vlak langs auto’s en gebouwen en iedereen wil je op de foto zetten. Echt geweldig! Zo’n rondje van 20 minuten is een fantastische ervaring!

Na ons tram-avontuur zijn we een Pastel de Nata gaan eten (typisch Portugees gebakje) en daarna hebben we de metro genomen naar onze auto. Met de auto zijn we over de Ponte 25 de Abril (die enorme rode hangbrug) verder naar het zuiden gereden. Onze volgende stop was de ruige kust rond Cabo de Espichel. Op deze verlaten plaats staat Santuário de Nossa Senhora do Cabo, een 17de-eeuwse kerk, met twee lange rijen pelgrimsverblijven. Ook zou je vanaf deze plek een mooi uitzicht over de oceaan en de kust moeten hebben, maar ineens was er een strook mist onder ons. Onder de mist zag je nog de ruige zee, boven de mist een blauwe lucht. Alles daartussenin was wit… Ook de vuurtoren zagen we niet meer staan. Met de auto zijn we naar de plek waar de vuurtoren moest staan gereden en daar zagen we hem staan, gehuld in mistflarden.

We vervolgden onze tocht naar Sesimbra, de plaats waar we vannacht zullen slapen. Sesimbra is een druk vissersdorp aan een beschutte baai. Het oude deel van het dorp bestaat uit een doolhof van smalle en steile straatjes, met in het midden Fort Santiago. Na het inchecken bij Casa da Praça, een guesthouse op 50 meter afstand van het strand, zijn we naar het strand gegaan. Wat een mooie baai! Bijna 3 uur later zijn we gaan douchen en besloten we naar de haven te lopen. Volgens ons boekje bestaat de haven in Sesimbra uit kleurrijke bootjes. Toen we Porto do Abrigo naderden, zagen we vooral dure yachten liggen. Een stukje verder kwamen we op een grote scheepswerf en een soort visafslag. De gekleurde bootjes hadden we nog steeds niet gezien. We liepen helemaal door tot het einde van de haven en daar zagen we toch nog een paar gekleurde bootjes liggen. Helaas, de meeste vissersboten zijn vervangen voor grote, witte exemplaren. Na toch een paar leuke kiekjes zijn we weer terug gelopen naar de boulevard. Terwijl we de zon zagen zakken in de zee, genoten we van onze hamburger bij Burger O’clock. Dit was weer een perfecte afsluiting van de dag!

Foto's

a0852.jpg
a0852.jpg
EvelineVanPutten
dfae4.jpg
dfae4.jpg
EvelineVanPutten
84d78.jpg
84d78.jpg
EvelineVanPutten
b7f50.jpg
b7f50.jpg
EvelineVanPutten
ef0df.jpg
ef0df.jpg
EvelineVanPutten
92d2a.jpg
92d2a.jpg
EvelineVanPutten
09685.jpg
09685.jpg
EvelineVanPutten