Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lissabon image

Lissabon

Lissabon
Portugal
Rolfdez

Mijn cruisevakantie op de Middellandse Zee

Een cruisevakantie heb ik altijd erg op prijs gesteld en daarom heb ik in mijn leven al diverse cruisevakanties gemaakt. Een bijzondere cruisevakantie is het cruisen op de Middellandse Zee geweest. Op zich niet een heel onlogische keuze, wanneer je bedenkt dat de Middellandse Zee het populairste gebied is voor een cruisevakantie.

Het vertrekpunt van mijn cruisevakantie
Ik ben mijn vakantie begonnen door op de boot te stappen in Rotterdam. Vanaf Rotterdam ben ik een cruiseavontuur begonnen van 15 dagen.

De eerste 2 dagen op de boot heb ik alleen maar veel zee gezien, maar aan het begin van de 3e dag kwam de noordkust van Spanje in zicht. In Spanje heb ik 2 bijzondere plekken gezien. Dit waren de stad Malaga, maar ook de Britse kolonie Gibraltar. Verbazingwekkend op deze kolonie waren de apen die hier los rond liepen. Ik heb erg moeten lachen om de streken die ze met sommige toeristen uithaalden. Daarnaast had het ook iets grappigs om hier zoveel Britse mensen aan te treffen.

Lissabon, de hoofdstad van Portugal
Na een dag op Gibraltar te zijn gebleven, is het cruiseschip verder gevaren naar Portugal. Hier heb ik kennis kunnen maken met de mooiste plekjes van Portugal,namelijk de hoofdstad Lissabon. Vanuit de stad had ik een schitterend uitzicht over de omgeving, waar ik optimaal van heb kunnen genieten.

Natuurlijk heb ik in de stad genoten op een terrasje, na een intensieve wandeltocht door het centrum van de stad. Verder heb ik een aantal uren doorgebracht op de stranden. Costa da Caparica is een heerlijke plek om te verblijven. Als ik je een stad kan aanraden, dan is het zeker Lissabon.

Ik kan je een cruise op de Middellandse Zee zeker aanbevelen. De mediterrane sfeer zal goed doen, terwijl je tijdens je vakantie kunt genieten van de meest bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving van de Middellandse Zee.
De meeste reisorganisaties die cruises in hun vakantieaanbod hebben, bieden ook cruises aan naar de Middellandse Zee. Wacht niet te lang met boeken, maar leg vandaag je vakantie nog vast.