Lissabon reisblogs

Estádio da Luz

Inmalaga was er (tot 02 apr 2012) Gepost op 08 apr 123 reacties

Parelen voor de zwijnen zou je het kunnen noemen. Ik hou het op een educatieve toer. De keuze is namelijk buiten in de regen wachten tot de rest van het voetbalminnend gezelschap klaar is met een rondleiding door het Stadion van het Licht of meegaan in de hoop op nog wat te leren. Ik kies voor het laatste, hoewel ik tot vandaag nog nooit gehoord had van SL Benfica, een voetbalclub in Lissabon. Met € 12.50 koop ik in ieder geval een uur lang respijt van de regen.

Het stadion heeft een capaciteit van 65.000 toeschouwers, dat zijn heel veel klapstoeltjes, verder zie ik gras. Niet waar legt de gids uit, dit is heilige grond, we mogen erlangs lopen, maar niet erop. Streng verboden. Langs het veld zitten vier sneue adelaars op een stokje. De keizer uit het vogelrijk is gedegradeerd tot een levende mascotte van de club. Elke thuiswedstrijd vliegt ze een rondje voor aanvang om zo een overwinning af te dwingen.

We zien de gastenkleedkamers, de douches geven nog net geen koud water. Dit gedeelte is tamelijk sober, in tegenstelling tot de kleedruimtes van de thuisclub. Deze schijnen wel een zwembad, sauna, massageruimtes en nog veel meer moois te hebben, maar dat krijgen we dan weer niet te zien. Net als de skyboxen, ook niet toegankelijk voor het toerende plebs. Verder heeft de club zijn eigen inpandige recyclingruimte, waar 80% van het afval gerecycled wordt, uniek in de wereld.

Is de rondleiding de moeite waard? Mwah, zelfs een sportanalfabeet als ik weet dat een voetbalclub een veld heeft, twee goals en een tribune. De entreeprijs was wat mij betreft beter besteed aan het laten lakken van mijn nagels of aan het adelaarsbevrijdingsfront. Daarentegen als ik naar reisgenoot J. kijk zie ik hem glunderend in de voetsporen van Portugals voetbalhelden treden.

De gids overhandigt aan het einde van de toer een heus voetbalstadionbezoekdiploma. Zelf nog even naam en datum invullen en het is klaar voor een prominente plaats in de huiskamer. Ben ik toch nog geslaagd vandaag!

Inmalaga Positie 16416 (0 p.) Lid sinds 01-12-2011 Foto's en tips: 7 Blogs: 18 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Voetbalstadionbezoekdiploma
blogfoto nr. 2
Levende mascotte, de adelaar
blogfoto nr. 3
Het stadion van Benfica
blogfoto nr. 4
Heilige grond
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een wandeling vanaf Trevélez in de Alpujarras
4 3
Gepost op 26 juli
Spanje Granada
Middernachtzon
4 0
Gepost op 12 juli
Zweden
De Belgen komen eraan
4 0
Gepost op 09 juni
Spanje Málaga

Reacties bij deze blog

Inmalaga

Door: Inmalaga • Geplaatst op

@travelgoom

Een kattebak heb ik niet, dus dat zal niet gaan. Maar om in de sfeer van het blog te blijven zal het ongetwijfeld bij het oud papier eindigen, wordt het in ieder geval gerecycled.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Ga dan ook niet haha.
Een rondleiding zoals overal en ja, zonder ook maar enige affiniteit zo'n stadion inlopen maakt eigenlijk dat je de diploma inde kattenbak moet leggen.
Vermakelijk!

Suzanne83

Door: Suzanne83 • Geplaatst op

Heel grappig omschreven! Leuke foto's ook erbij, kortom, entertainende blog :-) En ik kan me bovendien helemaal inleven, als even grote voetbalanalfabeet uit een voetbalminnende familie!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.