Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het Padrão dos Descobrimentos – Lissabon – op ontdekkingsreis

Lissabon,
Portugal


Het Padrão dos Descobrimentos, het monument voor de ontdekkingsreizigers van Portugal, te vinden in de wijk Belém op de kade langs de Taag in Lissabon. Op de boeg van het schip zie je Hendrik de Zeevaarder, dé persoon achter de Portugese ontdekkingsreizen, met een miniatuur-schip in zijn hand, turend over de Taag. Zijn gevolg bestaat uit andere ontdekkingsreizigers, waaronder Vasco da Gama en zij die verbonden waren met deze reizen, zoals stuurmannen, cartografen, wetenschappers en Koningen. Aan beide zijden van het monument zal je in totaal 33 personen tellen.

Met nog slechts een half etmaal te gaan, voordat we 2016 achter ons laten, wordt het tijd terug te kijken op het afgelopen jaar. Om in het thema te blijven, was het voor mij een vruchtbaar jaar qua ontdekkingen.
Allereerst ontdekte ik de schoonheid van Zwitserland. Gevolgd door deze site, met als boegbeeld een zeer sociaal, trouw en inspirerend reisgenootschap, mijn (inmiddels) mede-Reisreporters ;)
Toen kwam de ontdekking van het ‘suppen’, Pocahontas-style op het water (:D) maar ook in (net niet onder) water… Vervolgens ontdekte ik met wat omwegen alsnog de pracht en praal van het nachtduiken.
Het meest memorabel was de aankomst bij mijn droomauto en bucketlist-kapitein, dé Maserati A6GCS, gedurende welke reis ik ook een graantje meepikte van een nieuw stuk Zwitserland en Italië en ik Liechtenstein aan deed.
Tot slot verkende ik onze (sterren)hemel, telde vallende sterren en spotte ‘the bright-side of the moon’ door een telescoop en lokaliseerde maankraters.

Langzaam varen we 2017 in en zal die horizon ons allen beetje bij beetje verklappen wat het jaar van de Haan in petto heeft.
Peter en ik zetten volgende week koers naar Mexico, Guatemala en Belize, dat had per zeilschip gekund vanuit Belém – Lissabon, maar zonder vaargeschiedenis kozen we voor een luchtwaardig alternatief ;)

Wens jullie allemaal een voorspoedig en welvarend 2017, dat we maar veel persoonlijke ontdekkingen mogen doen, in goede gezondheid, omringt met liefde, geluk en hoop ;)
Tot over een paar weken, maatjes, ahoi!