Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lissabon - Portugal - Castelo de Sao Jorge & 100% Arabica

Lissabon,
Portugal


In Lissabon kun je Castelo de Sao Jorge bezoeken. Het bekendste kasteel van de stad ligt op de hoogste heuvel en biedt een mooi uitzicht over de stad en rivier de Taag. Hier zie je het uitzicht van één van de hoeken van de tuin bij het kasteel.
Op reis of tijdens een stedentrip vinden we het leuk een passend souvenir te kopen voor thuis. Zo ook in Lissabon, het bleek echter nog niet zo eenvoudig iets origineels en toch typisch Portugees te vinden, althans dat vonden wij. Castelo de Sao Jorge hielp ons aan dat passende souvenir.
Meestal is daar namelijk meneer E. Roberto aan het werk. Gekleed in herenkostuum compleet met hoed en vlinderdasje schildert hij tafereeltjes uit Lissabon. Op het eerste gezicht lijkt het gewone verf die hij gebruikt, maar dit is een speciale soort, 100% Arabica wel te verstaan. Na zijn toelichting verklaart dat de heerlijke koffiegeur die rond de schilderijtjes hangt. De fraaie kunstwerkjes op zich hadden ons al geprikkeld om te blijven kijken, zijn enthousiasme hakte de knoop door. Hij had er en klant bij en wij een mooi souvenir voor thuis ;)