Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lissabon - zeemeeuw Santa Justa

Lissabon,
Portugal


In februari 2015 heb ik Lissabon bezocht, op dag 1 werden we welkom geheten met behoorlijk wat regenbuien.. Hierdoor hebben we heel wat winkeltjes bezocht, waar we anders waarschijnlijk niet eens naar binnen waren gegaan, uitgebreid de tijd gehad om souvenirtjes te shoppen ;)
Tussen de buien door konden we de bezienswaardigheden in het centrum bekijken. Een daarvan was de Elevador Santa Justa, deze 45 meter hoge lift biedt toegang tot het hoger gelegen Carmoplein. Hier kun je onder andere de Carmokerk bezoeken, het dak van deze kerk is in 1755 door een aardbeving verwoest en nimmer herbouwd, de kerk herbergt nu het Museu Arqueológico do Carmo gevestigd. Vanwege verbouwingswerkzaamheden was het museum tijdens ons bezoek gesloten. Sowieso een bijzonder plekje om te bezoeken! Het was er heerlijk rustig met een fraai uitzicht over de stad. Waarschijnlijk hadden we ook geluk met het weer, want bij mooi weer zal het hier vast drukker zijn met toeristen ;)
Op de foto zie je een nieuwsgierige zeemeeuw met op de achtergrond uitzicht op het Pedro IV-plein (ookwel Rossio genoemd). Tot slot is ook de lift zelf een plaatje, volledig opgebouwd uit ijzer en rijkelijk versierd.