Lissabon Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Lissabon - Door de ogen van de locals

Gepubliceerd: 10 aug 2012
0

City Report: Lissabon, door de ogen van de locals. Lisboa, noemen de inwoners Lissabon. Lis boa, van luz boa, oftewel ‘mooi licht’. En dat klopt: door haar speciale ligging op zeven heuvels aan de rivier de Taag is de lichtval hier vaak bijzonder. En de stad niet minder.

Columbus Travel
Columbus TravelFoto door: Matthijs de Groot

Door de ogen van...

Met meer dan tien miljoen inwoners mag Lissabon met recht een metropool heten. Er is dan ook veel te doen en te zien, dus keuzes moeten worden gemaakt. En wie beter om je hier een handje bij te helpen dan de inwoners? Zes locals over hùn Lisboa.

Hij: Frederico, 28 jaar webdesigner
Zij: Cristiana, 25 jaar tandarts
[strong]Wonen in:[/strong ]Stadswijk Anjos
Tijd: Zondag 11.40 uur

·Frederico: ‘In het weekend gaan we graag naar Centro Cultural de Belém (1). Dit culturele centrum, (tevens een indrukwekkend, modern gebouw) met muziek, dans en theater heeft regelmatig wisselende exposities.’ Het Centro ligt in de stadswijk Belém. In Belém staan, ondanks vroegere aardbevingen, veel historische gebouwen en kan je lekker slenteren langs de Taag.

·Cristiana: ‘We gaan nu eerst naar Pasteis de Belém (2), een in Lissabon wereldberoemd winkelcafé vanwege dit warme, knapperige cakeje met vanillevulling.’ Wanneer je op zondag te laat bent, dan sta je lang in de rij, zo geliefd is deze winkel bij locals.
·Een leuk restaurantje om te lunchen is volgens Frederico en Cristiana Restaurant Sagitario(3): heerlijke lokale visgerechten en een uitgebreide wijnkaart.
·In het weekend gaan Frederico en Cristiana vaak naar Alfama (4). Deze arme, oude wijk met een doolhof van kleine straatjes ligt rondom het kasteel Castelo de Sao Jorge. Hier is het oorspronkelijke Lissabon nog te zien. Oude vrouwen met snorren en was die buiten aan de lijnen hangt te drogen, brengen je terug je in de tijd.

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Portugal artikelen
Goedkoop reizen
Trakteer jezelf op een citytrip! 5x retourtjes voor onder de € 65

19 aug 2017, Of het nou voor een reportage is of voor een privéreisje, op de redactie zijn we constant op zoek naar goedkope vliegdeals naar bijzondere bestemmingen. Maar waarom zouden we onze vondsten voor onszelf houden? Dit zijn volgens ons de opvallendste...

0
Reisnieuws
10x budgethoofdsteden op de Columbus-manier

26 jan 2017, Bij Columbus vinden we een citytrip altijd een goed idee. Zeker als de kosten binnen de perken blijven. In editie 63 publiceerden we daarom een lijst met spotgoedkope trips naar Europa's onbekendste steden. Dat betekent overigens niet dat de beken...

2
Reisnieuws
Schandalig: tien toeristen die zich misdroegen in 2016

27 dec 2016, Te oordelen naar onze reportages - al zeggen we het zelf - en online Reisreporter community kunnen we louter positief zijn over het (bijna) afgelopen jaar. Maar er gebeurden ook minder positieve dingen op reisgebied. Zo haalden een aantal toeriste...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.