Faro reisblogs

Midden in de winternacht...

MaaikeDeWith was er (tot 28 dec 2010) Gepost op 28 dec 1019 reacties


Kerstengel

‘Everything oké, señora?’ vraagt een bewaker. Ik glimlach flauwtjes: ‘A bath and bed is all I need’. Hij slentert verder.

Het plan leek zo mooi: kerst in Portugal. Ondanks weeralarm en een spekgladde snelweg op zondagmorgen naar het vliegveld. Na urenlange vertragingen eindelijk de lucht in: op weg naar de zon! Van de regen in de drup; ofwel van de sneeuw in de storm… Een landing op Faro is te gevaarlijk door hevige windstoten en slagregens. Er wordt uitgeweken naar buurland Spanje.
Zo belanden we, als ongenode late gasten, middernacht op luchthaven Sevilla. Een grote, holle en veel te stille ontvangsthal. Wachten op bussen voor een rit van drie uur retour Faro; lachwekkend als je bedenkt dat we maar een kwartiertje doorgevlogen zijn…
Jaloers kijk ik naar slapende medereizigers, onderuit hangend op de harde metalen bankjes, voeten op een koffer. Kinderen zijn stil. Alleen de bagageband piept en zucht bij het oneindig ronddragen van een eenzame rode koffer. Wachten, wachten en nog eens wachten…

Plotseling klinkt er muziek. Heldere volle klanken vanaf een bankje iets verderop. Een bekende melodie: ‘de herdertjes lagen bij nachte, zij lagen bij nacht in het veld ….’ Een vrouw zet zachtjes in. Reizigers ontwaken en langzaamaan zwelt het lied aan: ‘Zij hielden getrouwe de wachte…’ Ik neurie de melodie mee ‘… daar hoorden zij engelen zingen…’ Een brok in mijn keel, tranen in mijn ogen. De laatste tonen sterven weg in de stille nacht. Een eerbiedige lange stilte …. Applaus. Met een bescheiden gebaar buigt de kerstengel, bergt zijn mondharmonica in zijn binnenzak en gaat zitten.

Een onverwacht en bijzonder kerstmoment!MaaikeDeWith Positie 15807 (0 p.) Lid sinds 28-12-2010 Foto's en tips: 5 Blogs: 3 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Spetterende show!
0 3
Gepost op 11 januari
Canada Vancouver
Knallende kurken
0 3
Gepost op 04 januari
Portugal Alto Alentejo

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hoe we ook rebelleren en proberen te ontkomen aan dat wat ons doet denken aan de kerst. De een vanwege slechte herinneringen aan de verplichte nummers tijdens de dagen, de ander omdat hij of zij gewoon niet aan familie herinnerd wil worden, komen we keer op keer erachter dat de gedachte kerstmis maakt, en niet de datum in december.
De gedachte zit in ons en kennen geen plek, noch Faro noch Sevilla, maar het gevoel leeft in ieder van ons.
De melancholiek voortkomend uit twee duizend jaar "boodschap" van het meest bekende sprookje uit de hedendaagse tijdperk. Het sprookje van dhr. J. Christus. Die melancholiek leeft in ieder van ons, gelovig of niet, maar herbergt een geborgen gevoel wat je ook in Spanje of Portugal zal voelen alleen en ontsnapt uit Nederland, of samen thuis met diegene wAr je voor kiest om bij te zijn.

Tjoeki

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Prachtige anekdote, erg mooi geschreven! Gefeliciteerd met je topblog!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Heel bijzonder! gefeliciteerd

doppie

Door: doppie • Geplaatst op

Mooie momenten, die je niet vast kan leggen met een fotocamera, maar wel met dat zoveel mooiere iets: je herinnering.

Gefeliciteerd met je topblog.

Kasangua

Door: Kasangua • Geplaatst op

Prachtig geschreven blog, heel ontroerend! Proficaiat met je Topblog van de week!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.