Estremadura en Ribatejo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Landelijk overnachten op het Portugese platteland

Estremadura en Ribatejo,
Portugal


Proef de sfeer van weleer op het Portugese platteland. Tussen het glooiende koren, slaperige dorpen en windmolens liggen de unieke plattelandshuisjes van [url="http://www.aldeiadamatapequena.com" target="_blank"]Aldeia da mata Pequena[/url].

Op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Lissabon kom je terecht in een oase van rust. Met oog voor detail is ieder huisje anders maar in oorspronkelijke stijl ingericht. Met gietijzeren bedden, een zinken gootsteen en houtoven. Van zo’n huisje kan je foto’s blijven schieten. Vanaf de ontbijttafel op je terras kijk je uit over het uitgestrekte landschap, hoor je vogels fluiten en zie je olijven rijpen in de zon. Niet het gezoem van de airco, maar vrolijk dansende bijen rond de bloemen doen je ‘s ochtends ontwaken. De geur van versgebakken brood komt je ook al tegemoet. Iedere ochtend brengen Diogo en zijn vrouw versgebakken brood, zodat je lekker op je eigen terras kan genieten van ‘breakfast with a view’.

In de omgeving zijn leuke wandelingen te maken dwars door de korenvelden, slaperige dorpen en langs vervallen windmolens. Er zijn 10 huisjes, variërend voor 2 tot 6 personen, en je kan er al blijven slapen voor 60 euro (voor 2 pers.) inclusief een heerlijk vers ontbijt.