Douro

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Douro image

Rondrit door de Douro-vallei en slapen in een yurt

Douro
Portugal
EvelineVanPutten

Rondrit door de Douro-vallei en slapen in een yurt

6 september - Vandaag zijn we twee jaar getrouwd!! Zonder twijfel gaat het vandaag een mooie dag worden. Na het ontbijt sprongen we in de auto en kronkelden we richting Braga. Het was wederom een prachtige route door de bergen. Even later kwamen we aan bij Ponta da Barca; een druk stadje met een enorme brug en mooi uitzicht op rivier de Lima. Na uiteindelijk zo’n 2 uur rijden kwamen we bij de Douro-vallei, waar we onze rondrit door de portstreek zouden starten. De temperatuur was al flink gestegen; het was zo’n 37 graden. Onze eerste stop was bij Peso da Régua, waar we een verkoelend ijsje hebben gegeten. Vervolgens reden we een heel stuk verder langs de Douro, waar we om de haverklap stopte om mooie foto’s te maken. Wat is het uitzicht hier indrukwekkend! Bij Quinta São Luís zijn we een stukje omhoog gereden, vanwaar we een nog mooier uitzicht hadden.

Bij Pinhão (veel bijzondere portnamen komen van quintas in de buurt van dit stadje) zijn we over de Douro gegaan en de bergen in gereden. De uitkijkpunten volgden elkaar op. Zo ontzettend mooi hier! Bij Quinta dos Espinheiros, ergens halverwege de N323, zijn we gestopt voor een port proeverij. Nooit geweten dat port zó lekker is! We hebben dan ook een fles van 20 jaar oud gekocht; deze was echt heel lekker! We vervolgden onze tocht verder naar het noorden, terwijl de temperatuur nog steeds aan het stijgen was. In Sabrosa zijn we gestopt voor een lunch. In het kleine centrum was een klein kerkplein met vrolijke Portugese muziek en twee terrassen. Daar zijn we neer geploft en hebben we genoten van een typisch Portugese lunch. We dachten gewoon een sandwich besteld te hebben, maar het was eigenlijk een soort croque-monsieur zwemmend in een biersaus. Goed vullend en erg lekker!

Ondertussen was het half 4 geweest en steeg de temperatuur naar 43 graden… We besloten onze Rota da Vinho Doura iets in te korten. Via de N322-3 reden we weer naar het zuiden, terwijl nog steeds mooi uitzicht hadden op vele druivenranken. We vervolgden onze tocht naar onze accommodatie van vandaag: Quinta das Corujeiras. Deze accommodatie kijkt uit over de groene Douro-vallei. Wij slapen vanavond in een yurt, een tent uit Mongolië met een doorsnede van 6 meter. Bovendien kan het tentdoek aan de bovenkant open, waardoor je ’s nachts de sterrenhemel kunt zien. Nu maar hopen dat het helder is; op dit moment hangt er wat rook in de lucht van de bosbranden in de omgeving. We worden vriendelijk welkom geheten door Petra, een Nederlandse vrouw die ons gelijk de hele accommodatie laat zien. Verschillende pedra’s (platform van Portugese stenen), hangmatten, relax stoelen, een authentiek Romeins afkoelbad en dat allemaal met uitkijk op een prachtige omgeving. En dan krijgen we ook nog eens een fles champagne, omdat het onze huwelijksdag is. Fantastisch!

We besluiten nog even af te koelen in het afkoelbad (het is nog steeds 40 graden…) en daarna te relaxen in de hangmat. Even later komen we onze buurvrouw tegen, die vraagt of we nog wat komen drinken bij de oranje tent. Samen met nog vier andere stellen hebben we heerlijk zitten kletsen onder het genot van een lekker drankje. Wat een leuke avond zo!

Foto's

21e91.jpg
21e91.jpg
EvelineVanPutten
61119.jpg
61119.jpg
EvelineVanPutten
f11fe.jpg
f11fe.jpg
EvelineVanPutten
b2e35.jpg
b2e35.jpg
EvelineVanPutten