Douro

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelen over de rivier in Amarante

Douro,
Portugal


Amarante was bedoeld als een korte lunchstop tijdens onze autoreis naar de Douro Vallei in Portugal. Wij bleven er uiteindelijk een halve dag.

De grote kathedraal is rijk gedecoreerd en eert de heilige Goncalo, die daar begraven ligt. Terwijl wij in de kerk waren, kwamen verschillende mensen binnen om het hoofd van de afgebeelde heilige te strelen met een zakdoek. Ook werd er een hand gelegd op de marmeren doodskist van deze heilige, die vrijgezellen helpt aan een partner.

In het bijbehorende oude klooster is een museum voor moderne kunst gevestigd. Onverwacht mooie en creatieve uitingen van Portugese kunstenaars in dit kleine dorp.

Tot slot hebben we heerlijk gewandeld langs de rivier, onder grote bomen die hun herfstkleuren in al haar pracht showden. En je steekt de rivier niet over middels een brug, maar middels een zelfgemaakte dam. Hierdoor hadden de lokale bewoners vroeger altijd water, onder andere voor het wassen van hun kleren. Vandaag de dag is dat niet meer nodig en wordt er hier vooral veel gevist en gewandeld.

Ga je vanuit Porto naar de Douro Vallei, maak dan ook absoluut een stop in Amarante.