Portugal

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Portugal image

De vissersboten van Praia da Nazaré

Portugal
Europa
EvelineVanPutten

De vissersboten van Praia da Nazaré

10 september - Vannacht hebben we heerlijk geslapen en vanmorgen nog lekkerder ontbeten. Het ontbijtbuffet was het meest uitgebreide dat we tot nu toe gehad hadden. Lekker! Toen we wakker werden was het zonnig, maar na het ontbijt was het aardig dicht getrokken. Omdat de temperatuur wel gewoon goed was (rond de 25 graden) besloten we toch gewoon naar het strand te gaan. Praia da Nazaré is (in deze tijd van het jaar) een groot en rustig strand. De golven zijn fantastisch; heftig en hoog! Terwijl de zon vanuit het land weer volop aan het schijnen was, bleef de mist nog een beetje boven de zee hangen. Soms was zelfs Sítio niet meer te zien! Maar het was heerlijk op het strand. We hebben ons goed vermaakt met lezen, slapen, beachtennissen en een ijsje halen. Rond half 4 zijn we terug gegaan naar het hotel omdat Eveline wat rood begon te worden.

In het hotel hebben we lekker gedoucht en zijn daarna een stuk gaan lopen over de boulevard. Nazaré heeft een hele gezellige boulevard met veel winkeltjes, terrasjes, mensen en authentiek geklede Portugezen die kamers, noten, gedroogd fruit of vis verkopen. Volgens de legende dragen de vrouwen zeven rokken over elkaar, die vaak veelkleurig zijn met daaronder een paar dikke sokken. Naarmate de vrouwen ouder zijn, dragen zij minder rokken. Weduwen gaan geheel in het zwart gekleed. Veel van deze vrouwen sorteren en drogen de vers gevangen vis. Hoewel tegenwoordig de vissersboten in de haven liggen, liggen er op het strand ook nog wat vrolijke gekleurde exemplaren.

Even later ploften we neer bij een strandtentje in Hawaii-stijl. Overal rieten parasols en hele relaxte stoelen. Na een drankje zijn we weer verder gelopen, naar de pier met de vuurtoren. Vanaf hier heb je een heel mooi uitzicht over Nazaré, Sítio en de kliffen. Op ons gemakje zijn we weer terug gelopen. Ergens in een klein zijstraatje zijn we wat gaan eten. Wat het precies was, geen idee. In ieder geval iets Portugees en het was lekker! De crêpe van gisteren was erg lekker, dus die gaan we straks nog maar eens halen!

Foto's

f7d14.jpg
f7d14.jpg
EvelineVanPutten
e13d9.jpg
e13d9.jpg
EvelineVanPutten
31b3c.jpg
31b3c.jpg
EvelineVanPutten
8df1f.jpg
8df1f.jpg
EvelineVanPutten
3a288.jpg
3a288.jpg
EvelineVanPutten