Portugal

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Portugal image

Van life / wild camperen in Portugal: alles tussen Sintra en Lissabon!

Portugal
Europa
Flyingfoxnl

Van life / wild camperen in Portugal: alles tussen Sintra en Lissabon!

Eerder schreef ik al over mijn Volkswagen-avonturen in het noorden van Portugal, over Porto tot Ericeira. Gemist? Lees dan eerst mijn andere blog: zeker de moeite waard! Dan is het nu tijd om verder te schrijven over de andere prachtige steden Sintra en Lissabon, en alles dat is te ontdekken hier tussenin:

Sintra
Dus, als een vanlifer staan stedentrips meestal niet op mijn lijstje. Maar Sintra is echt something else. Ik zie het niet eens als een stad, meer als een sprookjesdorp. De Efteling, maar dan echt. De kastelen zijn gebouwd door koningen voor hun koninginnen met de mooiste bomen geïmporteerd uit de hele wereld, architectuur uit dromen en delen zijn ontworpen door Gaudi. Een most go. Parkeer je huis op wielen een beetje buiten de stad. Op deze manier kun je wandelend de stad zoek naar nog belangrijker: de straten in deze stad zijn zo klein dat je geheid vast komt te staan en je zult gegarandeerd geen parkeerplek vinden. Dit is een advies dat je eigenlijk gewoon van mij moet nemen Voor de rest wil ik niets meer zeggen over Sintra, er zijn een miljoenen andere blogs om over de ins en outs van deze stad te leze maar ik raad je wel ten zeerste aan om deze stad niet aan je voorbij te laten gaan! Ik buig me liever over kampeerplekjes en ik kan wel zeggen dat niet ver van Sintra een prachtige is: een 4x4 kampeerplek (ik heb het gered met mijn oude busje maar er waren flink wat hobbels en gaten) die is te vinden op Google onder "Estacionamento Praia da Ursa". Ik heb veel favoriete plaatsen in Portugal en dit was er een van. Ik was er in november en hoewel de rest van Portugal nog steeds redelijk vol was met wild campeerders, waren we hier toen de enigen: score!

Guincho
En net voordat je naar in hoofdstad van Portugal aankomt, is er nog één plaats waar ik je over wil vertellen. Guincho is een vrij populaire surfspot, maar buiten het seizoen ook een goede plek om een paar nachten in je busje te relaxen. Het is ver verwijderd van elke stad, er is een grote parkeerplaats, de natuur is er prachtig en je hebt vanuit je busje uitzicht op de zonsondergang!

Lissabon
En vanaf Guincho kun je Lissabon al bijna zien! Het is een waanzinnig mooie stad met een geweldig nachtleven. De beste manier om dit - en eigenlijk elke grote stad - te leren kennen, is om deel te nemen aan een van hun vele Free Walking Tours. Ze nemen je mee door hun stad en je vertellen over de plekken die je beslist niet mag missen. Eén van de dingen die ze je waarschijnlijk zullen vertellen (en anders heb je het nu van mij) is over het Santa Catarina-plein aan het eind van de dag. Hier kun je genieten van livemuziek, een relaxte sfeer en een prachtige zonsondergang. Breng je eigen drankjes mee! Verder is de vlooienmarkt Feira de Ladra super leuk om te bezoeken, elke dinsdag en vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur. Er zijn verschillende goede vegetarische restaurants zoals Jardim dos Sentidos. Wil je rustig een drankje drinken of kei hard op stap dan is er genoeg voor van beide voor iedereen. Wil je graag mengen met de lokale bevolking, zou ik zeggen dat je het beste af bent in Rua de Sao Paulo. Pensao Amor Bar is hier mijn favoriete favoriet, met zijn bijzonder excentrieke stijl. Er is een mirror room, het interieur is vintage en er hangen bijzondere dingen aan de muren. Dit waren mijn hoogtepunten voor Lissabon, maar ik zal deze blog uiteraard niet afsluiten zonder je de beste plaats te geven om in je busje te vertoeven. Dit is een A-plek en ik zou voor de tip bijna geld vragen. Het is op 10 minuten loop afstand van het centrum en aan het water! Stel je navigatie in op de K Urban Beach Club en u zult zien wat ik bedoel.

Costa da Caparica
Niet ver van Lissabon ligt het stadje Costa da Caparica. Deze plaats staat bekend om zijn lange golven, dus echt super voor longboarders en beginners! Naast Parque de Campismo Inatel Caparica is echt een top plek om te kamperen. Muurtje over en je ligt aan het strand!

Omdat ik je niet in één keer wilde overspoelen met alle tips over Portugal - sorry als ik het toch heb gedaan - heb ik het land in twee delen verdeeld. Wil je ook naar het zuiden gaan? Lees dan mijn andere blog over de prachtige Algarve! Echt, de mooiste moet nog komen ...

Wil je de volledige blog lezen PLUS alle foto's erbij, of wil je nog verder door reizen naar de Algarve? Lees dan mijn volledige blog op mijn website:
https://www.flyingfoxnl.com/portugalvanlife

Happy Van Life! ❤

Foto's

Het prachtige Guincho
Het prachtige Guincho
Flyingfoxnl
Het is en blijft een bijzondere stad: Lissabon!
Het is en blijft een bijzondere stad: Lissabon!
Flyingfoxnl