Azoren image

Azoren


Reisgids

Azoren
Portugal
Columbus Travel

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

De Azoren bestaat uit een negental bewoonde eilanden en nog eens acht onbewoonde eilandjes. De archipel is gelegen in de Atlantische Oceaan, 1370 kilometer uit de kust van Portugal. De Azoren wordt geroemd om het groene landschap dat de verre omgeving domineert. Bezienswaardig op deze vulkanische eilanden zijn het uitkijkpunt Cete Citades en de vulkanen Ponta do Pico en Monte Brasil.

Wat zegt de community

(11)
Bekijk reviews >

1. Vakantie op São Miguel

1. Dans óp een vulkaan terwijl je kijkt naar de zeven binnenmeren van het eiland. 2. Dans ín een vulkaan en laat je verwennen in het kuuroord bij de heetwaterbronnen van de vulkaan Furnas.

2. Vakantie op Flores

1. Tuur naar Amerika vanuit Fajã Grande, het westelijkste punt van Europa. 2. Kijk op tegen de imposante richels van de Rocha dos Bordões.

3. Vakantie op Terceira

Terceira buiten de gebaande paden  1. Duik in een vulkaan en ga op lava- en zwaveltour. Hoogtepunt is een bezoek aan een ondergronds meer in de grot Algar do Carvão, montanheiros.com.

Reisinspiratie

Van onze community

Ilheu de vila Franca do Campo
Ilheu de vila Franca do Campo
Azoren
Panoaram
De Mistérios Negros wandeling op Terceira
De Mistérios Negros wandeling op Terceira
Azoren
ArankaSinnema
Salto do Prego
Salto do Prego
Azoren
Canipel

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type CStekker type F