Azoren

Schrijf als eerste een review!
8
Portugal Azoren
Marie-Louise was hier 15 Mar 2018
Op Sao Miguel zijn veel verschillende natuurverschijnselen te bekijken zoals kratermeren, mooie kust, warme bronnen en zwavelbronnen, walvissen spotten bij Mobydick is een aanrader, enz. Op Flores is een schitterende natuur, zeer groen met veel watervallen, zeer rustig en niet toeristisch.
Regio
  • Schitterende natuur
  • Op flores weinig restaurantjes
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Portugal Azoren
Obiwan was hier 30 Apr 2017
Geweldige locatie voor een weekje actief weg. Geen zonvakantie bestemming maar er op uit met een auto de natuur in. 2 eilanden in een week is prima te doen en kost incl vlucht(en), auto en hotels <500 pp
Regio
  • Goedkoop om te boeken en te verblijven.
  • Mooie natuur en wildlife
  • Historische achtergrond
  • Rustig
  • Onbestendig weer (weet je van tevoren)
Review geplaatst op 2017-07-29 Door Obiwan
10
Portugal Azoren
gekkofan was hier 30 Apr 2017
Adembenemende reisbestemming. Prachtige natuur met vulkanisme all-around en groen , overal groen met een waaier van kleurrijke bloemen met als hoogtepunt juni en juli met de bloei van de meestal blauwe hortensias. Een ideaal gebied voor de wandelaar met honderden wandelroutes langs prachtige vulkanische kusten en kratermeren of lagoas , watervallen en prachtige parken. Idyllische natuurbeleving.Goedkope restaurantjes met uitstekende gerechtjes en bediening met de glimlach. Azorianen zijn de grootste reklame voor hun eilanden. Kom je in mei beleef je de Festas do Senhor Santo Cristo dos Milagres of in juli de Festas do Espirito Santo .Grootse feesten over verschillende dagen zowel religieus als kultureel geweldig om mee te beleven.Er is nog zoveel meer . Gewoon doen die reis als je ook dit wouw-gevoel wil beleven.
Regio
  • Oogverblindende natuurpracht !
  • Vakantie tekort !
Review geplaatst op 2017-06-01 Door gekkofan
8
Portugal Azoren
dennisenroel was hier 31 Aug 2016
Van de Thrinukagigur-vulkaan in IJsland wordt vaak geclaimd dat het de enige uitgedoofde vulkaan ter wereld is die je van binnen kunt bezoeken. Op het eiland Terceira kwamen we erachter dat dit helemaal niet waar is! Wij zijn altijd al gefascineerd geweest door vulkanische verschijnselen. Vandaar ook dat we de laatste jaren IJsland en de Azoren hebben bezocht. Tijdens onze rondreis door IJsland hebben we een bezoek aan de Thrinukagigur-vulkaan serieus overwogen. Maar de kosten van zo'n bezoek, meer dan 300 euro per persoon, vonden wij niet in verhouding staan. Op Terceira stuitten we op de vulkaan Algar do Carvão, die 3200 jaar tot uitbarsting kwam en zich helemaal leeg spuwde. Met een totale hoogte van 90 meter is hij misschien wat minder groot dan zijn evenknie in IJsland, indrukwekkend is het nog altijd. Over trappen daal je langzaam af in de vulkaan en zie je de mooiste kleuren vulkanisch gesteente. Op het diepste punt ligt een meer, dat maximaal 15 meter diep is, afhankelijk van het seizoen. De ronde structuur die je op de foto ziet, is een afdruk van een hete gasbel tijdens de explosie. Loop je nog een stukje door, dan kom je aan in de 'kathedraal' het reusachtige hart van de vulkaan. Voor de entreeprijs hoef je het niet te laten: die is 6 euro per persoon. Let op: alleen op bepaalde middaguren geopend, omdat het in de ochtend en avond te koud is.
Regio
  • Relatief voordelig
  • Gemakkelijk bereikbaar
  • Hoogtepunt op Terceira
  • Ook bereikbaar voor touringcar toeristen
  • Alleen toegankelijk in de middaguren
Review geplaatst op 2016-11-09 Door dennisenroel
8
Portugal Azoren
Droene was hier 31 Jul 2016
Lagoa do Fogo ('Vuurmeer') is de eerste echte bezienswaardigheid waar wij met de auto naartoe gereden zijn. Dit meer is ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Om het meer te kunnen zien moet je een flink stuk de bergen in rijden. Zo ver, dat we na 20 minuten omkeerden omdat we dachten dat we verkeerd gereden waren. Terugrijden bleek ook niet helemaal de oplossing, dus uiteindelijk weer omgekeerd en na een tijdje zagen we wat auto's staan: daar moest het zijn! Er stonden zo'n 4 auto's terwijl we er in juli/augustus waren en het één van de bekendere bezienswaardigheden is op Sao Miguel. Je kunt er gratis parkeren en daarna is het zo'n 5-10 minuutjes lopen de berg op. Terwijl je de berg oploopt kun je het meer al bewonderen. Volgens ons reisboekje zou je er kunnen zwemmen, maar dit is in verband met de kou niet echt aan te raden. Je kunt er wel naar beneden wandelen, maar van bovenaf is het uitzicht al mooi genoeg. We hebben er een tijdje gezeten en genoten van het mooie uitzicht. Zeker als de zon even doorkwam (je zit 'in' de wolken) werd het water felblauw en soms ook wat groenig. Tip: neem dus even een vest mee, want het kan er in verband met de hoogte frisjes zijn.
Regio
  • Weinig toeristen
  • Idyllische locatie
  • Voldoende parkeergelegenheid
  • Kan er frisjes zijn
  • Stukje rijden de berg op (15-25 minuten)
Review geplaatst op 2017-01-22 Door Droene
9
Portugal Azoren
vulture1960 was hier 31 Jul 2016
Sao Miguel, een van de eilanden op de Azoren. Wij brachten er een week door op verschillende locaties. In de hoofdstad Ponta Delgada en in Villa Franco da Campo. Ponta Delgada is een gezellige stad. Je kunt er lekker eten en drinken en er zijn veel bezienswaardigheden. Bezoek ook eens de Botanische tuinen. De toren van het Stadhuis, meerdere kerken, het kasteel/fort, de markt en de Shopping Mall. Zeker de moeite waard. Alles in de stad is wandelend te doen. Neem 's-avonds een kijkje op de gezellige boulevard. Op het eiland zijn er veel fiets en wandelmogelijkheden. Het eiland is erg groen. De wandelroutes zijn goed gemarkeerd. Er word in het verkeer rekening gehouden met fietsers. In de stad druk om te fietsen in de mooie natuurgebieden kom je niet veel auto's tegen. Fietstocht van Lagoa do Canario naar Sete Cidades. lengte 20KM. Fietstocht Furnas. lengte 20KM Vanuit Furnas klein stukje klimmen en fietsen rond de vulkaan daarna afdalen naar Lagoa das Furnas. Kan je ook het meer rond fietsen. In Furnas kan je een lekker vulkanisch stoofpotje (Cozido) eten. Fietstocht van Gorreana (theeplantage) naar Ribeira Grande. 20km Mooie tocht langs de kust. Wandelen Lagoa do Foto lengte 13KM. Volgens de wandelroute naar het meer door een sprookjesachtig gebied. Aan het meer picjnicken en zwemmen. Wandelen Faial da Terra. 4 Vanuit het dorp naar de waterval
Regio
  • Cete Cidades (meer en watersport)
  • Lagoa do Fogo (meer)
  • Furnas (Vulkanisch dorp)
  • Failal da Terra (waterval)
  • Cha Gorreana (theeplantage)
  • Veel groen
  • buiten de dorpen weinig cafetaria's
Review geplaatst op 2016-10-26 Door vulture1960
10
Portugal Azoren
Hanmuets was hier 31 Jul 2016
Wat een prachtig eiland San Miquel, te veel te doen voor een week, aangenaam weer, zeer lage prijzen voor eten en drinken. De natuurlijke spa's zijn een aanrader net als alle wandelingen, top aangegeven en gratis bij de VVV af te halen. Een boottocht op de oceaan altijd de moeite waard. weinig toeristen, een ondergewaardeerde bestemming
Regio
  • prachtige natuur
  • lage prijzen
  • mooie wandelingen
  • vriendelijke mensen
  • genoeg te doen
  • geen enkel minpunt
Review geplaatst op 2016-09-29 Door Hanmuets
9
Portugal Azoren
Droene was hier 30 Jun 2016
De Azoren hebben mij verrast! Wat een prachtige, idyllische bestemming. Hou je niet van feesten en uitgaan, maar wel van natuur, cultuur, lekker eten en actieve activiteiten, ga dan zeker eens naar de Azoren. Wij verbleven op Sao Miguel (het grootste eiland van de Azoren) en hebben in 8 dagen het hele eiland rondgereden. Van Ponta Delgada (hoofdstad) tot Furnas en van kanoën op das Sete Cidades tot zwemmen op het mini eilandje Vila Franco do Campo. En alles is betaalbaar. Het rijden gaat er makkelijk, goede wegen en je kunt er gemakkelijk een auto huren (voor zo'n 300-400 euro per week inclusief tom tom en de hoogste verzekering. Overal leuke eettentjes, veel pastagerechten, maar ook veel zeegerechten daar het een eiland betreft. De reis (hotel en vliegen) koste ons 1350 voor 2 personen. Deze bestemming is denk ik vooral leuk voor stellen met een leeftijd ouder dan 24 +/-. Mensen die willen uitgaan kunnen beter een andere bestemming opzoeken. Daarnaast is het weer wisselvallig. Wij waren er in juli en augustus en toen was het prima weer: de eerste dag wat druppels regen maar de andere dagen 22-30 graden. Daarna is het hotel Talisman (Ponta Delgada) een grote aanrader, top hotel en niets op aan te merken. Goed ontbijt, heel erg vriendelijk personeel en voor paar euro per dag (5 geloof ik) een eigen parkeerplaats (afgesloten met garagesleutel e.d.). De hotelkamers zijn erg groot, 3 ruimtes + een balkon.
Regio
  • Natuur
  • Bezienswaardigheden
  • Vriendelijke mensen
  • Betaalbaar
  • Leuk voor stelletjes
  • Niet super toeristisch
  • Het weer kan omslaan
  • Er wordt niet vaak naartoe gevlogen
Review geplaatst op 2017-01-22 Door Droene
8
Portugal Azoren
Op Sao Miguel zijn veel verschillende natuurverschijnselen te bekijken zoals kratermeren, mooie kust, warme bronnen en zwavelbronnen, walvissen spotten bij Mobydick is een aanrader, enz. Op Flores is een schitterende natuur, zeer groen met veel watervallen, zeer rustig en niet toeristisch.
Regio
  • Schitterende natuur
  • Op flores weinig restaurantjes
Review geplaatst op 2016-09-21
10
Portugal Azoren
De Azoren zijn de mooiste eilanden die ik ooit bezocht heb! Een prachtig gebied, eigenlijk heel dichtbij huis (4 uurtjes vliegen vanaf A'dam) en zelfvoorzienend omdat ze midden in de Atlantische oceaan liggen, halverwege tussen Portugal en New York in. Het hoofdeiland, Sao Miguel, is een prachtige mengelmoes van eco en nautisch-toerisme, je kunt er genieten van warmwaterbronnen, wandelen, (outdoor)sporten, heerlijk eten en super vriendelijke mensen. Het toerisme is beperkt, en het ANWB-koppels gehalte met bergschoenen is hoog, want echte kroegen ontbreken hier. Alhoewel je heerlijk kunt lunchen en eten overal, en er ook 's avonds genoeg te beleven valt! Alles is heel goed te bereiken met de auto en of lokale bus, en ter plaatse kun je al lopend of fietsend op schitterende plekken komen. Ook zeer populair (en het enige echte ontwikkelde toerisme) zijn de walvis en dolfijnentochten, waar je vanuit een bootje samen met een marinebioloog op afstand (!) de honderden soorten walvissen en dolfijnen kunt spotten die hier het hele jaar door genieten van de warme golfstroom en komen om te foerageren. De Azoren bevat nog veel meer prachtige eilanden, die ik je ook zeker kan aanraden! De wijn van Terceira, het wandelen op Pico, de natuurschoon op Flores, het pitoreske van Santa Maria, ga het ontdekken! Ook leuk om met de lokale ferry te eilandhoppen! (Wel op tijd boeken via internet!) Boa viagem, e benvenidos na Acores!
Regio
  • Prachtige natuur
  • Warm water bronnen
  • Nautisch toerisme, incl walvisspotten
  • Vriendelijke mensen
  • Heerlijk eten, vis (!) en vlees en vega
  • Goede infrastructuur
  • Geen!
Review geplaatst op 2017-01-12
9
Portugal Azoren
JoshuaX was hier 30 Jun 2014
Terra Azul is een Eco Whale Watching bedrijfje dat aan de Marina van het dorp Vila Franca do Campo. Je kunt er trouwens ook zwemmen met dolfijnen, maar wij hebben ons beperkt tot kijken en zijn met een Zodiac boot mee geweest. Het personeel in het kantoortje is hulpvaardig en zeker niet opdringerig. Ze leggen alle opties netjes uit, er was een Belgisch personeelslid, dus het ging zelfs in het Nederlands. Ze geven ook tips wat de beste dag die week lijkt te worden op basis van het weerbericht. Ook zijn ze eerlijk over welke hoeveel en welke walvissen de dagen ervoor zijn gespot, je kunt het lezen op kaarten die er hangen. Ze hebben ons uitstekend geadviseerd om een dag te wachten. Toen we gingen was de oceaan glad als een spiegel, en dat was een week lang heel anders geweest. Zo'n twintig walvissen kwamen bovendrijven, meerdere groepen dolfijnen kwamen langs, onder en achter de Zodiac langs, en er kwam een mooie oranjegekleurde zeeschildpad op een metertje langsdrijven. Een topervaring, zeker omdat we een kwartiertje buiten de haven al de eerste groep dolfijnen tegenkwamen. Aan het eind nog even lekker knallend met de Zodiac op topsnelheid terug naar de haven, leuk! Al met al een eerlijk, toegankelijk bedrijfje, dit Terra Azul, en bijkomend voordeel is dat ze dicht op de favoriete plek van de walvissen zitten in dit gebied. De Whale Watching bedrijven in de hoofdstad Ponta Delgada varen uiteindelijk ook meestal naar dit gebied, dus dan ben je veel meer tijd kwijt aan varen.
Regio
  • eerlijk, transparant en vriendelijk personeel
  • dicht in de buurt van het walvisgebied
  • goede advisering wanneer te gaan
  • Dicht bij het wateroppervlak met de zodiacs
  • Kleinschalig, het bedrijf en de toer
  • Het kost wat, maar dat is overal zo
Review geplaatst op 2016-11-04 Door JoshuaX
9
Portugal Azoren
Fransvdg was hier 30 Jun 2014
Op de Azoren moet je beslist gaan wandelen. Dan zie je de natuur op zijn mooist. En wie van blauwe hortensia's houdt raad ik aan om er in de zomer naar toe te gaan. Je zult er duizenden in lange hagen tegenkomen. Bereid je wandelingen wel goed voor, want de kans dat je weinig mensen tegen komt is groot. Ook zijn er veel wandelingen waar je op een ander punt eindigt dan dat je begint. Dan is het vervoer soms een puzzel. Vooral op het rustige eiland Sao Jorge. Zelf was ik hier met Djoser en zij hadden het vervoer gelukkig prima geregeld. Ik ben op vijf eilanden geweest: Sao Miguel, Terceira, Sao Jorge, Pico en Faial. Elk eiland heeft zijn eigen bezienswaardigheden en samen zorgen ze voor een heel gevarieerde reis. De leukste stad waar ik ben geweest is Angra do Heroísmo op het eiland Terceira. Daar beleef je ook nog wat van de Portugese geschiedenis. Op het eiland Faial kun je bij Capelinhos goed zien hoe vulkanisme het landschap verandert. En voor wie van varen houdt: walvissen en dolfijnen spotten hoort ook tot de mogelijkheden.
Regio
  • prachtige natuur
  • rust
  • fijne wandelingen
  • wisselvallig weer
Review geplaatst op 2016-09-13 Door Fransvdg
8
Portugal Azoren
Erg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg MooiErg Mooi
Regio
  • Erg Mooi
  • Erg Mooi
Review geplaatst op 2016-09-14