Azoren

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Warm douchen op de vulkaan

Azoren,
Portugal


Als je naar de Azoren gaat, vergeet dan vooral je zwemspullen niet. Op het eiland Sao Miguel vindt je verschillende warm water bronnen waar je lekker in kunt baden. Hier zie je het volledig natuurlijk gevormde bassin Caldeira Velho. Het ligt op de hellingen van de Fogo vulkaan, midden in de inheemse bossen tussen de varens. Het water is hier ongeveer 26 graden en je kunt lekker gaan hangen in het water of onder het klaterende watervalletje gaan staan om een douche te nemen.

Een niveautje lager ligt een zwavelpoel te pruttelen met 60 graden. Vanuit deze poel wordt het water in een ander bassin geleid, waar de temperatuur een kleine 40 graden is. Hier kun je helemaal tot rust komen, heerlijk gewoon. We kwamen hier zelf later op de middag rond 16.00 uur, het was toen helemaal niet druk en er waren eigenlijk evenveel locals als toeristen. Een heel prettige sfeer en bijzondere locatie.

Caldeira Velho is heel mooi te combineren met een bezoek aan Lagoa do Fogo, het mooiste kratermeer op Sao Miguel, wat een kwartier rijden verderop ligt.