Azoren

'363687' door RobHoekstra '363687' door RobHoekstra

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Cete Citades Sao...Mi

RobHoekstra

Op deze foto zie je vanaf een uitkijkpunt de Cete Citades, twee vulkaanmeren waarvan er eentje groen water heeft en de andere blauw. Dit uitkijkpunt staat eigenlijk nergens aangegeven. Mocht je met de auto richting Cete CItades rijden dan moet je er af bij Lago de Canario en dan het grindpad blijven volgen tot je een aantal picknicktafels ziet. Daar kun je je auto parkeren en het laatste stukje lopen.

'483208' door RobHoekstra '483208' door RobHoekstra

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Een groen eiland

RobHoekstra

Op het eiland Sao Miguel ligt het kratermeer Lagao do Fogo. Veel mensen stoppen er slechts om wat foto's te nemen van bovenaf. Als je de tijd hebt is het leuk om de afdaling te maken om even lekker te picknicken aan de voet van het meer op het strand. Jammer genoeg werd het erg mistig toen we er waren.

'334582' door Oryx '334582' door Oryx

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Dolfijnen bij Azoren

Oryx

Als je naar de Azoren gaat, moet je ook de zee op. Via de RR site een tip voor São Miguel opgevolgd. Bij Futura whale and dolphin watching in Ponta Delgada gekozen voor de nieuwe hoge boot. Dan kan je de dolfijnen langs de boot in het water volgen tot ze omhoog komen. En op de groepen dolfijnen heb je ook een goed beeld.

'416154' door RobHoekstra '416154' door RobHoekstra

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Hellinggeitjes

RobHoekstra

Uitzicht op Sete Citades en de geitjes die zich prima lijken te vermaken op de erg steile hellingen. We hadden erg veel geluk met het weer die dag want het uitzicht was prima.

'295428' door edojan '295428' door edojan

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Waterval in Nordeste,

edojan

Dit is een close-up van een prachtige waterval in het dorpje Nordeste op Sao Miguel. Het grootste eiland van de Azoren. Je komt er door vanuit een van de grote stadjes een lange bochtige en smalle weg te nemen richting het oosten. Rondom deze waterval zijn mooie tuinen aangelegd. Een plek om tijden rond te lopen en de natuur te aanschouwen!

'513967' door hansdewildt '513967' door hansdewildt

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Azoren met kinderen !

hansdewildt

De Azoren is een eilandengroep die bij Portugal horen. Niet erg toeristisch misschien maar toch hebben de eilanden een constante temperatuur tussen de 20 en 28 graden. Elk eiland heeft zijn eigen specialiteit. Veel vulkanische landschappen, maar er zijn ook eilanden met prachtige witte stranden. Een ideale vakantiebestemming om met je (klein-) kinderen naar toe te gaan. Ook op het eiland São Miguel hebben we genoten van dit prachtige landschap met vulkanen, parken en een echt Tropisch Regenwoud. Kinderen zijn meer dan welkom op dit prachtige eiland. Speeltoestellen zijn niet nodig want de natuur heeft een jungleromantiek. Hier een van de bijzondere rubberbomen (zoals in Australie) waar de kinderen uren kunnen spelen tussen de enorme wortels. Op vakantie met kinderen….De Azoren zijn heel geschikt. Succes verzekerd ! !

'408603' door Doortje-2 '408603' door Doortje-2

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Ananas plantage op Sa

Doortje-2

Op de Azoren ligt de enigste ananasplantage van Europa. Geweldig om te zien hoe deze groeien. Omdat de temperaturen het hele jaar door niet zo warm zijn zoals bijvoorbeeld in Costa Rica duurt het hier ongeveer 2,5 jaar voordat ze de ananassen kunnen oogsten. Ze gaan dus ook niet voor export naar het buitenland weg. Alleen voor consumptie in Portugal. Heb overigens nog nooit zulk een lekkere ananas gehad als hier.

'422605' door jumper '422605' door jumper

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Waterval

jumper

Deze waterval is te vinden op het eiland sao miguel in de azoren. De waterval vind je naast de weg, maar je moet goed opletten op het bordje achada anders rij je er zo voorbij en dat is echt zonde,

'455028' door PleunGroeneveld '455028' door PleunGroeneveld

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Dreiging

PleunGroeneveld

Op het mooie eiland Terceira ligt het plaatsje Angra do Heroismo, een prachtig plaatsje met aan de haven een mooi blauw kerkje, dat je er ook weleens een bui kan krijgen laat de foto goed zien

'476649' door sidonius '476649' door sidonius

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Wandelen buiten de...

sidonius

Madeira heeft de naam een wandeleiland te zijn, maar vlak Sao Miguel ook niet uit! De Azoren is een eilandengroep dat nog niet zo veel bezocht wordt (ook niet door Reisreporters). Jammer, want het is er prachtig en afwisselend, en je kunt er schitterende wandelingen maken. Adembenemende uitzichten over de Atlantische oceaan, ruige klifachtige kusten, slaperige dorpjes, veel bloemen in juni en juli, kratermeren, vissersdorpjes. Bijzondere architectuur in Ponta Delgada, de hoofdstad van het grootste eiland Sao Miguel. Zelfs hete zwavelgrond waarin speciale vleesgerechten worden gaargestoofd. Walvisspotten! Kortom, de Azoren zijn een bezoek zeker waard. Voor de sportievelingen onder ons: je kunt er ook hele mooie wandelingen maken. Wij waren een week op Sao Miguel en hebben elke dag een andere wandeling gemaakt. Ga naar het VVV-kantoortje aan de boulevard in Ponta Delgada (of kijk op de website die ik toevoeg), daar hebben ze hele handige kaartjes van in totaal elf wandelingen van verschillende lengte en zwaarte. Ontdek het eiland te voet! [url="http://www.visitazores.org" target="_blank"]www.visitazores.org[/url]

'429808' door RobHoekstra '429808' door RobHoekstra

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Huisje aan het water

RobHoekstra

Sao Miguel is niet echt een stranden eiland maar op bepaalde plekken kom je er toch leuke (meestal donker zand) strandjes tegen. Dit is aan de noordkust van het eiland bij Porto Formosa. Aan het gebin vd avond verlieten wij het strand weer en kwamen door het volgende paadje. Het had wel iets gezelligs vond ik.

'496823' door RobHoekstra '496823' door RobHoekstra

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Sao Miguel

RobHoekstra

De Azoren zijn een groep eilanden in de Atlantische oceaan en horen bij Portugal. Het is misschien beter bekend als het gebied waar de lage drukgebieden vaak ontstaan ;-) In de oceaan rondom de eilanden komen veel walvissen en dolfijnen voor. Ook boven het water zijn er mooie plekjes. Dit is Sete Citades. Twee verschillend gekleurde meren. Vanaf dit hoger gelegen uitzichtpunt kan je dat goed zien.

'442981' door CarlavanOoij '442981' door CarlavanOoij

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Desolaat landschap

CarlavanOoij

Het eiland Sao Miguel kent 1 rondweg en die gaat dan ook meteen om het hele eiland heen. We reden die dag in ons huurautootje een deel van de rondweg. Na een paar km zagen we een weggetje richting strand. Hoewel het weer slecht was wilden we er toch even gaan kijken. Het strand bleek te bestaan uit gestolde lava begroeid met mossen. Niet wat we hadden verwacht, maar zeker geen teleurstelling.

'207028' door truustornado '207028' door truustornado

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Lagoa do Fogo (het...

truustornado

Het was een hele mooie route omhoog en de binnenlanden in. We kwamen langs een aantal mooie uitzichtspunten. Uiteindelijk vervolgden we onze weg verder naar boven tot we uitkwamen bij onze eindbestemming: Het Meer van Vuur. Het is absoluut ook een schitterende plek. Ik maakte ook hier een HDR foto. Maandag 8 september 2008 Edit: Bedankt voor alle reacties. De rand om de foto was een soort van foutje. Dat is gebasseerd op mijn website. Ik had de foto's uit het verkeerde mapje gepakt, dus vandaar. Ik had ook niet verwacht gelijk zoveel reacties te krijgen. Erg leuk! Ga er zeker nog meer op zetten.

'369731' door RobHoekstra '369731' door RobHoekstra

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Hobbitland

RobHoekstra

Ik dacht altijd dat hobbitland in Nieuw Zeeland lag maar laatst in de Azoren kwam ik dit plekje tegen wat er toch ook aardig op lijkt. Sao Miguel is een rustig en groen eiland waar je lekker kunt wandelen en wandelen. Verder barst het in de omliggende oceaan van de vis en dolfijnen.

'513486' door hansdewildt '513486' door hansdewildt

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Azoren met kinderen !

hansdewildt

De Azoren is een eilandengroep die bij Portugal horen. Niet erg toeristisch misschien maar toch hebben de eilanden een constante temperatuur tussen de 20 en 28 graden. Elk eiland heeft zijn eigen specialiteit. Veel vulkanische landschappen maar er zijn ook eilanden met prachtige witte stranden. Een ideale vakantiebestemming om met je (klein-) kinderen naar toe te gaan. Ook op het eiland São Miguel hebben we genoten. Elke stad heeft zijn zwemgelegenheid zoals hier op de Boulevard van Ponta Delgada. Een prachtig boven- zwembad met daar aan gekoppeld een zwemgelegenheid in een afgezet gebied van de Atlantische Oceaan met zijn prachtig heldere blauwe water. Wat kun je daar genieten met je kinderen…

'441342' door CarlavanOoij '441342' door CarlavanOoij

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Vrolijk uitgestorven.

CarlavanOoij

Dit is het lieflijke dorpje Bretanha op Sao Miguel (Azoren). De gekleurde huisjes geven het dorp een vrolijke sfeer. We waren er op een zondag en het dorp was compleet uitgestorven. Wat blijkt nu, bijna alle inwoners gaan na de kerkdienst naar een groot park in de buurt waar barbecue-plaatsen zijn ingericht. Met volle tassen en koelboxen gaan ze met de hele familie daar naartoe om te relaxen en te eten. Ze ontmoeten er vrienden en familie. Geen wonder dat bijna geen enkel huis een tuin heeft, ze gaan gewoon naar het gemeentepark.

'497770' door lonaatje '497770' door lonaatje

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Regenwoud in Europa

lonaatje

Tijdens onze vakantie op het Azoreaanse eiland Sao Miguel besloten we spontaan een wandeling te doen. Deze 'jungle walk' begint in het dorpje Failal da Terra, wat ligt in het zuid oosten van het eiland. Je begint bij een oude molen waar je langzaam omhoog klimt, terwijl je beekjes en bruggetjes oversteekt. Je begeeft je in een onwijs groene en tropische omgeving. Het is werkelijk alsof je door het regenwoud op Borneo loopt, minus de hoge temperatuur en enge insecten. De beloning van de wandeling is deze mooie Salto do Prego waterval.

'415813' door RobHoekstra '415813' door RobHoekstra

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Bizar beestje

RobHoekstra

Octopus op een metertje of 15 diepte nabij Ponta Delgado op Sao Miguel. Het zijn vrij nieuwsgierige dieren die niet echt bang leken voor de duikmijnheren met hun cameras.

'532631' door MiekeDeHaas '532631' door MiekeDeHaas

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Gouden lappendeken

MiekeDeHaas

De zon scheen niet altijd op het eiland Flores, maar daar moet je je niets van aantrekken. Tenslotte is het geen strandbestemming. De vergezichten zijn fenomenaal, met of zonder zon. Maar wanneer de zonnestralen zich eenmaal door de wolken heen wringen, lijkt het wel een gouden lappendeken. Alle weilandjes en akkertjes zijn afgerasterd met hortensiahagen, hetgeen een mooie lijnenspel geeft. Het doet me denken aan patchwork.Het wordt niet voor niets het bloemeneiland genoemd. Er is een mooie panoramische autoroute die in het zuidelijk gelegen Lajedo start. Je rijdt vervolgens noordelijke richting tot Faja Grande. Dit is een prachtige panoramische tocht. Het eiland Flores is uitgeroepen tot UNESCO Biosfeerreservaat

'509709' door RobHoekstra '509709' door RobHoekstra

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Picknickplek

RobHoekstra

De strandjes aan het kratermeer Lagao do Fogo lenen zich perfect voor en middagje stokbrood eten en wijntjes drinken. Wel eerst even een stukje afdalen vanaf de weg maar eenmaal daar heb je strand op een enkele visser na voor jezelf (ik was er in Juni) Met een huurauto is dit kratermeer makkelijk te bereiken vanuit Ponta Delgada, de hoofdstad van eiland Sao Miguel.

'285723' door sidonius '285723' door sidonius

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Gorreana, Enige...Eur

sidonius

De enige theeplantage van Europa vind je op het eiland Sao Miguel van de Azoren. De naam ervan is Gorreana. In het kader van het dagthema knalgroen is dit een foto die ik niet kon weerstaan. Overigens is het hele eiland groener dan groen in het voorjaar. De plantage is te bezoeken, evenals de theefabriek die er bij staat.

'391028' door red-fox-1950 '391028' door red-fox-1950

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Sete Cidades

red-fox-1950

Dit zijn de kratermeren Caldeira das en Sete Cidades met een omvang van 12km Op de bodem van de krater liggen de dorpen Cete en Cidades zegt men. De meren zijn gescheiden door een smalle strook land met daar over een brug Al je het van een bepaald punt bekijkt zie je de kleur verscillen van het water (groen /blauw)

'536332' door MiekeDeHaas '536332' door MiekeDeHaas

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Poço da Alagoinha

MiekeDeHaas

Poço da Alagoinha is voor mij wel het mooiste stukje natuur wat ik gezien heb op het eiland Flores. Het is een verborgen pareltje. Teintallen watervallen storten hier naar beneden in een waterbekken en alles is groen en nog eens groen. De weg erheen is geen gemakkelijke. Je loopt ongeveer één kilometer over grote gladde lavastenen. Deze weg gaat ook nog eens steil omhoog. Maar wanneer je eenmaal boven staat valt je mond open van verbazing. We stonden boven en kregen zowel meteen een pittige plensbui over ons heen. Dat duurde gelukkig maar even. Daarna terug over de nog gladdere stenen waar ik een flinke smak maakte met in mijn achterhoofd het beeld van de watervallen. Dat verzachtte de val. Het is best lastig vinden omdat de naam niet staat aangegeven. Hier op het kaartje zie je het liggen. Wanneer je het bordje Poço Rib Ferreiro ziet staan bij een rivier zie je een pad steil omhoog gaan. Tegenover dit pad kun je je auto parkeren.