Azoren

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Azoren image

TO DO op Sao Miguel

Azoren
Portugal
Trip

TO DO op Sao Miguel

De herinnering aan een mooie reis kunnen te maken hebben met de weersomstandigheden of het gezelschap waar je mee reist. Maar de Azoren laten het je niet toe om een week lang op één plaats te blijven. Zo kun je dus ook gaan genieten van al het moois op het eiland.

De eerste dag op Sao Miguel, in het stadje Ponta Delgada, mochten wij mee op een zodiac de Atlantische oceaan op om walvissen te spotten. De dolfijnen stalen echter de show door voor de boot uit te zwemmen en springen. Geen walvis gezien, maar wat een lol op zo'n snelle boot.
In het stadje Ponta Delgda is, tot onze verrassing, maar structureel op de vijfde zondag na Pasen, een groot feest ‘Festa do Senhor Santo Cristo dos Milagres'. Straten zijn dan versierd met enorm veel bloemen, er is kermis, muziek, vuurwerk en er zijn duizenden lichtjes. Vergeet de lange optocht niet; de processie. Een feest dat heel veel mensen trekt. En niet alleen om te bekijken, maar ook te ervaren. Daarnaast heeft Ponta Delgada een fort, prachtige botanische tuinen en een ananasplantage die zeker een bezoekje waard zijn.
Het eiland biedt je ook de mogelijkheid de enige theeplantage in Europa te bezoeken, prachtige watervallen te fotograferen, een heel bijzondere 'keuken' te bekijken en proeven, de hotsprings te ruiken, het spookhotel te bezichtigen en het mysterieuze Lagoa das Sete Cidades te ontdekken. Mijn favoriet is toch wel het zwemmen in de warme zwavel- en ijzerhoudende bronnen in Furnas. Er wordt je beloofd na het zwemmen er 20 jaar jonger uit te zien. Helaas is heb ik er (nog?) niets van kunnen merken.
Een illusie armer dus, maar zeker een ervaring rijker. Een zeer geslaagde reis, met een goede vriendin, fijn weer en heel goede herinneringen.





Foto's

709c2.jpg
709c2.jpg
Trip
2b57d.jpg
2b57d.jpg
Trip
3d207.jpg
3d207.jpg
Trip
fd0fa.jpg
fd0fa.jpg
Trip