Azoren reisblogs

2008; 2wk Vakantie & Whale Watching op de Azoren

truustornado was er (tot 15 sep 2008) Gepost op 03 okt 091 reacties

Als ik tegen mensen zeg dat ik op vakantie ga naar de Azoren zie ik altijd een gezicht vol:?::?:

Wat ga ik precies doen en waar ga ik naar toe?

Ik ga samen met oom, tante en neef deze zomer 2 weken naar de Azoren

Midden in de Atlantische oceaan liggen de Azoren. Een eilandengroep behorend bij Portugal. De negen eilanden worden in drie groepen verdeeld: In het uiterste westen Corvo en Flores en tot de middengroep behoren Faial, Pico, São Jorge, Graciosa, Terceira. In het oosten liggen São Miguel, het hoofdeiland en Santa Maria.

In de diepe voedselrijke wateren rond deze groene eilanden leeft een ongelooflijke verscheidenheid aan walvissen- en dolfijnen soorten. Vanuit een heerlijk hotel of appartementencomplex met zwembad willen wij een aantal tochten per zodiac/boot rond de eilanden gaan maken om op zoek te gaan naar walvissen en dolfijnen. Ook is dit een van weinige plekken in Europa waar men kan zwemmen met dolfijnen. Nou ga ik dat zeker NIET doen, want dat is tegen mijn principes. Zwemmen met walvissen is volgend de nieuwe wetgeving verboden als je geen speciale vergunning hebt. Maar een aantal operators daar nemen ondanks dat nog steeds mensen mee om hen met dolfijnen te laten zwemmen. Deze dieren zijn helemaal niet aan mensen gewend en hebben over het algemeen ook geen contact met de zwemmers. Verder leven er veel vogels op de eilanden en is de natuur schitterend. Kortom een fotografie paradijs en dus echt wat voor mij.

De Azoren: EUROPA'S BEST BEWAARDE GEHEIM! Ik heb er onwijs veel zin in.
We hebben een accomodatie geboekt op het hoofdeiland São Miguel. Dit is het grootste eiland met de hoofdstad Ponta Delgada. Op het eiland heb je veel vulkanische bergen met kraters gevuld met diepblauwe en groene meren. Schitterend. Ook heb je er geisers en warmwaterbronnen. En het belangrijkste doel van deze vakantie bestemming: Whale watching (walvis observatie)

Nou dit laatste hebben we zeker gedaan. We zijn in die 2 weken 5x de oceaan op geweest op zoek naar walvissen en dolfijnen. En.... we hebben ze gezien! Het is niet te beschrijven wat er met je gebeurt als je dan eindelijk oog in oog bent met deze prachtige wezens. Dit geeft wel zo'n kick. Daarnaast is het gewoonweg een schitterende bestemming. Het is bijzonder geschikt voor ondernemende mensen die niet voor 1 gat te vangen zijn. Natuurliefhebbers en rustzoekers vinden hier genoeg.

greeettzzz Trudy

truustornado Positie 30266 (0 p.) Lid sinds 03-10-2009 Foto's en tips: 19 Blogs: 14 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Het meer van Furnas: het gebied van de Caldeiras (Hete Bronnen).
blogfoto nr. 2
Achada Nordeste, dat betekent de Nordeste waterval. Erg mooi
blogfoto nr. 3
Hier was ik voor gekomen. Een onderduikende mannetjes potvis.
blogfoto nr. 4
De dolfijnen zijn ook gaaf. Dit is een Delphinus Delphis - Commo
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dag 9 Swaziland en richting Krugerpark (Hazyview)
4 0
Gepost op 04 december
Swaziland
Dag 8 Bootsafari & naar Swaziland
4 0
Gepost op 04 december
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal
Dag 7 in St Lucia safari Hluhluwe iMfolozi
4 0
Gepost op 04 december
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal

Reacties bij deze blog

mhavenaar

Door: mhavenaar • Geplaatst op

Jaren geleden ging ik eens naar een reisbureau en vroeg of ze een reis hadden naar de Azoren. Daar begrepen ze niets van. Er was geen reis, omdat er ook niets was ...

Na jouw verhaal moet ik er toch maar eens gaan kijken. groetjs, martijn

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.