Alto Douro foto's & tips

'421875' door petervanderwaal '421875' door petervanderwaal

PortugalAlto Douro

PortugalAlto Douro

Zonsopgang in de...Do

petervanderwaal

Even wakker worden om 5.30 uur 's ochtends heeft zo z'n voordelen om een mooi schouwspel te zien. Daarna nog even heerlijk in slaap gevallen met dit op m'n netvlies...

'420882' door agrotewal '420882' door agrotewal

PortugalAlto Douro

PortugalAlto Douro

Nat voorjaar 2013

agrotewal

Het voorjaar van 2013 ben ik voor een maandje op rondreis geweest door Spanje Portugal. Maar waar ik een beetje zon en een aangename temperatuur had verwacht, was het koud en erg regenachtig. Dit zorgde ook voor foto's waar de wolken prominent op aanwezig zijn. Dit is een foto van de Douro.

'501481' door Graaf '501481' door Graaf

PortugalAlto Douro

PortugalAlto Douro

Douro-Vallei

Graaf

Prachtig landschap langs de Douro, hier groeien de druiven voor de lekkere port, de olijven en de kurkeiken. Nog een lieflijk dorpje in de groene vallei.

'566544' door Jan10e '566544' door Jan10e

PortugalAlto Douro

PortugalAlto Douro

Muurschildering Aveir

Jan10e

Even een checklijst afwerken van wat er te zien is op deze enorme muurschildering: -Een visser, die nog steeds de zee op gaat -zoutvelden, die nog steeds bewerkt worden -Moliceiro (gondel) waarmee toeristen tochtjes door de stad kunnen maken over de -kanalen -vuurtoren Farrol de Barra -en de Ovos Molos, de lokale lekkernij. (een brok suiker en eierdooier en die moeten ze ook maar lokaal houden...) Alle ingredienten bij elkaar: Dit is Aveiro. Bijnaam: 'Venetie van Portugal' Schilderachtig, kleinschalig, genoeg te bekijken voor een dagje, lekker eten (moet je je niet verslikken in een graat in de visschotel die speciaal voor ons werd gemaakt) Zeker een bezoek waard als je een autorondreis Rondom Porto en de Douro maakt. accomodatie tip: Aveiro Rossio Bed & Breakfast. Centraal gelegen en gratis parkeren (op gemeentelijke parkeerplaats)

'1064013' door wisseschout '1064013' door wisseschout

PortugalAlto Douro

PortugalAlto Douro

Eenzame boom

wisseschout

Bij dit meer in het noorden van Portugal een prachtig plekje gevonden om onze camper neer te zetten en we hadden wat schaduw van deze eenzame kastanjeboom. Foto genomen bij Baragem do Alto Rabagão