Alto Alentejo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Monsaraz, Kasteelstad

Alto Alentejo,
Portugal


De streek Alentejo is dunbevolkt. Met openbaar vervoer zou je hier ook wel de diverse bestemmingen kunnen bereiken maar met de auto kun je toch beter je eigen tijd in delen. In ons geval de huurauto dus.
Vanuit Evora rijden we deze dag met een grote boog door de regio om uiteindelijk in Beja te eindigen.
We bezoeken Monsaraz. Via deze weg niet te bereiken. Eerst rechtsom erom heen rijden, dan kun je bij het dorp in de vesting komen. Niet overslaan. Heb er daarna nog meerdere bezocht. Dit is toch wel een beter bewaarde vestingstad. Ook de uitzichten over het stuwmeer maken het wat meer specta.

We steken het grootste stuwmeer van europa over. Het heet Alqueva. Ik had er nog niet eerder over gehoord. Een heel dorp is hiervoor verplaatst. Passeren Moaro en Moura, bezichtigen een nat Serpa en weten nog een van de laatste hotelkamers te bemachtigen in Beja (NATO heeft er oefeningen).

Deze foto is wat mij betreft wel representatief voor deze regio: kastelen, olijfbomen en vestingstadjes met kerken en pleintjes en kleine witte huizen met sinaasappelbomen (incl de sinasappels er nog aan) in de straten.