Algarve

'156073' door blauwvinger '156073' door blauwvinger

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Het eind van de werel

blauwvinger

Dit punt stond vroeger bekend als het eind van de wereld, hier in dit uiterste punt van de Algarve bij de plaats Sagres. Sagres is een Portugese plaats in het westen van de Algarve, bij de Cabo de São Vicente, het zuidwestelijkste punt van het Europese vasteland.

'484336' door MiekeDeHaas '484336' door MiekeDeHaas

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Praia da Marinha 2

MiekeDeHaas

Praia da Marinha is een van de mooiste bounty-stranden in de Algarve. Het ligt 5 km van de stad Carvoeiro. Je kunt je auto makkelijk parkeren. Ga aan de wandel waarbij je vrij hoog kunt lopen en geniet van het uitzicht of te wel overzicht wat je allemaal gratis krijgt.

'483625' door Daisy11 '483625' door Daisy11

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Praia da Marinha

Daisy11

Afgelopen week hebben we een heerlijke roadtrip door Portugal gemaakt. Eenmaal aangekomen aan de Algarve, mochten we genieten van dit prachtige strand. Je kunt er lekker wandelen en foto's maken van de steile rotsen en kliffen. Praia da Marinha is al een aantal keer uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld... en terecht!

'420291' door daphnekeune '420291' door daphnekeune

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Algarver golven

daphnekeune

De Algarve staat bekend als zeer toeristische zon, zee en strand bestemming. Je kunt echter in het voor- en najaar ook in alle rust wandelen langs de kust en genieten van prachtige vergezichten. Deze foto is gemaakt op een namiddag in november, het licht vind ik juist in die periode buitengewoon mooi.

'434808' door PleunGroeneveld '434808' door PleunGroeneveld

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Helder Water

PleunGroeneveld

De Ponta da Piedade is misschien wel het mooiste stukje kust van de Algarve, het is daar genieten van de prachtige uitzichten op de grillige rotsformaties die uit zee en aan de kustlijn oprijzen. Met een klein bootje kun je daar ook een halfuurtje langs varen en in de grotten een kijkje nemen.

'434574' door PleunGroeneveld '434574' door PleunGroeneveld

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Door de Bomen

PleunGroeneveld

De jacaranda boom heeft een prachtige paarse bloesem, in de Algarve kom je deze prachtige bomen regelmatig tegen zoals hier in het leuke plaatse Tavira.

'462858' door MiekeDeHaas '462858' door MiekeDeHaas

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Ooievaars

MiekeDeHaas

Deze ooievaars kwamen we tegen in de Serra de Monchique genoemd naar het gelijknamig stadje Monchique. De serra ligt 1000 meter hoog en is een stuk koeler dan aan de kust van de Algarve.

'462439' door MiekeDeHaas '462439' door MiekeDeHaas

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Praia da Marinha 1

MiekeDeHaas

Praia da Marinha ligt aan de westkant van Faro.Je auto kun je makkelijk parkeren. Het is een mooi wandelgebiedje met fraaie uitzichten op de rotsen.

'461363' door MiekeDeHaas '461363' door MiekeDeHaas

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Praia da Marinha

MiekeDeHaas

Misschien wel het mooiste strand van Portugal en prachtig omzoomd door de gekleurde rotsen. Boven op de punt staan twee mensen. Op de foto kun je het niet zien maar toen we dichterbij waren zagen we dat ze stonden te vissen met een enorme hengel. In de vergroting is het beeld beter te zien

'371433' door vivelafem '371433' door vivelafem

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Ontdekkingstocht

vivelafem

Heerlijk is dat...lekker in onze huurauto toeren door Portugal, de Algave, De Alentejo, en iedere keer ontdekken we weer iets nieuws. Dit keer ontdekten we een prachtig strand genaamd praia Castelejo. Aan het eind van de dag was het er adembenemend mooi, de golven waren flink en er waren slechts een handjevol surfers. We hebben daar flink in de golven staan springen (in oktober, heerlijke zeetemperatuur!!) en daarna genoten van een geweldige zonsondergang...het ultieme vakantiegevoel!!

'461824' door JMoerkens '461824' door JMoerkens

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Ponta de Piedade

JMoerkens

In de buurt van Lagos in de Algarve, vindt men de bezienswaardige kustlijn Ponta de Piedade. Met een bootje kun je langs de spectaculaire zandstenen formaties varen. Mijn gids was poëtisch aangelegd en zag in alle formaties figuren en associaties. Zo gaf hij deze formatie de naam “De Kus” omdat hij vond dat links en rechts gezichten te herkennen zouden zijn, met een neus en een kussende mond. Je moet het maar zien, mijn fantasie schoot hierbij wat tekort ;-). Ik vond het gewoon een zeer fraaie formatie met die onderdoorgang en de lijnen en kleuren in het zandsteen.

'425926' door ontheroad '425926' door ontheroad

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Kameleon, Ria formosa

ontheroad

Deze kameleon liep op zijn gemak op een takje van een struik in Ria Formosa national park in de Algarve streek van Portugal. We moesten wel even goed zoeken voordat we een kameleon zagen. Maar toen konden we hem gelukkig prachtig op beeld zetten. Kijk bij mijn tips hoe je er kunt komen. http://www.columbusmagazine.nl/europa/portugal/algarve/reisreporter/tip/21260/kameleons_in_ria_formosa_national_parc_.html

'499501' door agrotewal '499501' door agrotewal

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Hang spin

agrotewal

Ik heb helemaal geen verstand van spinnen, behalve dat ik ze vaak er griezelig vind. Deze spin hing zo mooi met zijn poten over de bloemblaadjes dat ik er maar een hang spin heb gemaakt. Wie weet hoe deze griezel heet mag het zeggen.

'485209' door MiekeDeHaas '485209' door MiekeDeHaas

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Serra de Monchique

MiekeDeHaas

In Serra de Monchique valt de meeste regen van de Algarve en ligt bijna 1000 meter hoog. Je hebt dan ook altijd een groen dal. Vanuit de Serra heb je ook een prachtig zicht op het idyllisch gelegen bergstadje met de gelijknamige naam Monchique. De weg 266 en 267 zijn prachtige wegen die door dit landschap slingeren. In de omgeving zijn diverse kuuroorden te vinden met geneeskrachtig water. De Romeinen en de Moren wisten al van het bestaan van het geneeskrachtige water, dat een heilzame werking heeft op aandoeningen aan de luchtwegen en gewrichten. Er zijn kuurhotels in de buurt zoals het SpaResort. Ben je de de kust bij de Algarve even beu....trek dan de groene bergen in.

'461201' door MiekeDeHaas '461201' door MiekeDeHaas

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Praia da Marinha

MiekeDeHaas

Een heerlijk weekje gehad in de Algarve en genoten van de prachtige ruige kusten. De geel- en oranje gekleurde rotsen steken prachtig af tegen het blauw/groene zeewater. Bij Praia de Marinha kun je je auto makkelijk parkeren en een fantastische wandeling maken waarbij je op hoogte loopt en zo een mooi zicht hebt op de rotsen.

'512752' door Jan10e '512752' door Jan10e

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Twee linker handen...

Jan10e

Hoewel de Algarve waarschijnlijk voor de meesten een zomerstrandvakantie is, kun je in het voor- en najaar toch ook echt je culturele hart ophalen. Door o.a. steeds het binnenland in te gaan of er te blijven. Hier ben ik in Tavira. Het plaatsje heeft een kasteelruine en maar liefst 37 kerken. Leuke pleintjes ontbreken ook niet. Een leuk detail in de straatjes vind ik deze deurkloppers. Tavira ligt aan de monding van de rivier de Ségua omringd door de restanten van de stadswal gebouwd door Koning Dinis. Kleurrijke vissersboten liggen aan de kade. En natuurlijk moet je over de romeinse brug. Een aarbeving in 1755 vernietigde bijna het hele stadje. Tavira was een belangrijk centrum voor de tonijn visserij. Het uitgestrekte zandstrand van Tavira (Ilha de Tavira) is alleen per boot te bereiken.

'113853' door Irma76 '113853' door Irma76

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Uiterste puntje van d

Irma76

Hoge rotsen bij Cabo de Soa Vincente

'509770' door MiekeDeHaas '509770' door MiekeDeHaas

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Zandduinen

MiekeDeHaas

Praia da Marinha ligt een beetje ten westen van de kustlijn bij de Algarve. De Algarve is niet direct buiten de gebaande paden maar wel heel mooi. Ik was daar in januari met een heerlijke temperatuur en bijna geen toerist te bekennen. Met een huurauto ben ik naar Praia da Marinha gereden en daar een wandeling gestart. Tot mijn verrassing kwam ik deze zandduinen tegen en waande me even in Zuid-West Amerika. Door en wind ontstaan deze zandduinen. Je kunt je auto goed parkeren. Van uit hier loop je richting kustlijn. Alsmaar rechtdoor. Dan kun je via kleine paadjes naar links.Die moet je nemen. Dan waan je je toch even buiten de gebaande paden.

'434713' door PleunGroeneveld '434713' door PleunGroeneveld

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Oud en versleten

PleunGroeneveld

Deze oude dame heeft het waarschijnlijk erg zwaar in het huidige Portugal, bij de kerk in Lagos zat zij op het voorportaal te bedelen. Triest dat sommige mensen zo hun oude dag door moeten brengen.

'492870' door MiekeDeHaas '492870' door MiekeDeHaas

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Zicht op Praia da...M

MiekeDeHaas

In januari naar de Algarve geweest. Heerlijk weer gehad daar en vooral heel rustig daar. Heerlijk om daar te vertoeven op het gele zand tussen magnifieke rotsen. Dit strand wordt beschouwd als het mooiste strand van de Algarve. Het werd zelfs diverse keren uitgeroepen tot één van de mooiste ter wereld. Het heeft machtige kliffen en talloze fraais steile rotsen. Praia da Marinha betekent 'Strand van het leger'. Waarom is niet duidelijk.

'444153' door REvanSlooten '444153' door REvanSlooten

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Praia da Marinha

REvanSlooten

Eind juni zijn we een weekje naar Portugal geweest. Een weekje genieten van zon, zee en strand. Een favoriet strand waar we meerdere keren naartoe zijn gegaan is Praia da Marinha. Praia da Marinha wordt beschouwd als het mooiste strand van de Algarve. Het werd zelfs al diverse keren uitgeroepen tot één van de mooiste ter wereld. Dit strand kent talloze fraaie steile rotsen en kliffen, en heeft geweldig helder water. Bovenop de rotsen kan je mooie wandeling maken langs de kust wat zeker een aanrader is!

'497379' door primavera31 '497379' door primavera31

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Praia de Benagil

primavera31

Praia de Benagil, Algarve, Portugal (Juni 2015) Dit is echt de mooiste water/zee grot die ik ooit bezocht heb, Een stukje verborgen paradijs aan de Portugese kust. Deze grot is ook degene waarvan een foto in alle reisboekjes wordt geplaatst. Het is de allermooiste in de Algarve. Foto: Canon 5D mark II, 24-105mm F/4 Objectief. op 24mm. ISO 1000, 1/200 sec.

'463111' door MiekeDeHaas '463111' door MiekeDeHaas

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Zandduinen Praia da..

MiekeDeHaas

De kustlijn bij Praia da Marinha is al zondemeer prachtig. Het lopen door het landschap dat grenst aan deze kustlijn heeft ook zijn charme. Af en toe waande ik me in de canyons van Zuid-West Amerika. Door weer en wind krijgen deze zandduinen allerlei vormen.

'485059' door MKamman '485059' door MKamman

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Cabo Espichel

MKamman

Portugal is super leuk voor een road trip, het landschap verandert continu en is iedere keer weer prachtig. Deze foto is bij Cabo Espichel genomen, op de dag voordat we de auto weer moesten inleveren in Lissabon. Heerlijk punt om nog even bij te komen na 10 dagen roadtrip!