Algarve

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek de Algarve

Algarve,
Portugal


Dat veel mooie plekjes van Europa al ontdekt zijn is natuurlijk niet zo raar. De gemiddelde reiziger wil steeds meer ervaren van een land. Dus niet met een handdoekje de hele dag op een strand liggen maar het land van bestemming voelen, ruiken en proeven. Op zoek naar pittoreske stadjes, lokale gerechten en fotogenieke landschappen.

Met een vliegticket op zak en een auto tot je beschikking verkennen we steeds makkelijker de hele wereld. Wat koude drankjes in de koelbox en met je favoriete muziek in de cd-speler kun je op zoek gaan naar de mooiste en afgelegen plekjes.

Weg van massa valt ook niet altijd mee en vaak is iets bekends ook verassend mooi. De meeste plekken zijn natuurlijk niet voor niets druk bezocht. Een goed voorbeeld is de zuidelijkste provincie van Portugal, oftewel de Algarve. Wie kent het niet en wie is er niet eens geweest? Toch is het gelukkig nog steeds mogelijk om in alle rust van deze prachtige natuur te genieten. Bezoek de ruige kliffen of ga naar de goudgele strandjes, het is allemaal even mooi.

Op een zonovergoten donderdagochtend in april was de parkeerplaats nog bijna leeg en de souvenir- en eetstalletjes nog gesloten bij het bekende Praia da Marinha.