Algarve

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Geheimen Costa Vicentina

Algarve,
Portugal


We rijden de kronkelige maar goede weg van Sagres richting Lissabon. Plan hiervoor meer dan 1 dag in, want ik had graag ergens nog overnacht. Maar ja, het vliegtuig wacht niet.
Gelukkig nog wel genoeg tijd om diverse keren naar de kust af te slaan. En in de diverse dorpjes rond te neuzen. Het is een prachtige route, goed wegdek (een enkele keer wat wortels die door het asfalt steken aan de rand van de berm. Er is niet veel verkeer. Geen verkeer eigenlijk. Behalve een surfersbusje. Je kent ze wel. Een oud volkswagenbusmodel met surfplanken op het dak.
Wow. De eerste stop:

Bij Carrapateira zijn er een paar afslagen richting de kust. Het is lus die je extra kunt rijden. Stap vooral een paar keer uit. Want het zijn prachtige uitzichtpunten met hoge kliffen, zandduinen, een riviermonding en een oneindig strand. Ook zijn er opgravingen met fundamenten uit de romeinse tijd.
Bij onze eerste stop staan we boven op een duin met rondom uitzicht. Hier kijken we in de richting van "Bordeira".
Er valt hier goed te wandelen. Niet alleen over de duinen en rotsen, maar ook langs de riviermonding en uiteraard naar het strand. Of je gaat via de loopbrug naar het uitzichtpunt op de klif 'halverwege' de afdaling.