Westerplatte vaccinatie

Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

Informatie over Westerplatte

Beste foto's & tips van Westerplatte

'520238' door Fransvdg '520238' door Fransvdg

PolenWesterplatte

PolenWesterplatte

Westerplatte

Fransvdg

Westerplatte is een schiereiland in de buurt van Gdansk. Van 1926 tot 1939 was hier een Pools militair depot gelegen. Op 1 september 1939 om 4:45 's ochtends begon de Duitse invasie van Polen met de beschieting van Westerplatte door het slagschip Schleswig-Holstein. De Slag om Westerplatte werd uiteindelijk op 7 september 1939 gewonnen door nazi-Duitsland. De ruïnes van de barakken en blokhuizen zijn nog te bezichtigen. Eén ervan is nu een museum. Vanuit Gdansk is dit alles goed te bereiken. Het gedenkteken op de foto vind ik heel toepasselijk. Kogelgaten en de kapotte Poolse vlag verspreid over de letters. Laten we er van leren! Oorlog kent vooral verliezers. (Met dank aan Wikipedia voor een deel van de informatie.) s.v.p. deze foto uitvergroten.

'490994' door POSJE '490994' door POSJE

PolenWesterplatte

PolenWesterplatte

Gedenken

POSJE

1 september 1939 begon de Duitse invasie van Polen met de beschieting van Westerplatte. De slag om Westerplatte werd op 7 september 1945 gewonnen door nazi-Duitsland.

Laat kaart zien