Westerplatte stekker

Westerplatte – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Westerplatte, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Westerplatte gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Westerplatte

Beste foto's & tips van Westerplatte

'520238' door Fransvdg '520238' door Fransvdg

PolenWesterplatte

PolenWesterplatte

Westerplatte

Fransvdg

Westerplatte is een schiereiland in de buurt van Gdansk. Van 1926 tot 1939 was hier een Pools militair depot gelegen. Op 1 september 1939 om 4:45 's ochtends begon de Duitse invasie van Polen met de beschieting van Westerplatte door het slagschip Schleswig-Holstein. De Slag om Westerplatte werd uiteindelijk op 7 september 1939 gewonnen door nazi-Duitsland. De ruïnes van de barakken en blokhuizen zijn nog te bezichtigen. Eén ervan is nu een museum. Vanuit Gdansk is dit alles goed te bereiken. Het gedenkteken op de foto vind ik heel toepasselijk. Kogelgaten en de kapotte Poolse vlag verspreid over de letters. Laten we er van leren! Oorlog kent vooral verliezers. (Met dank aan Wikipedia voor een deel van de informatie.) s.v.p. deze foto uitvergroten.

'490994' door POSJE '490994' door POSJE

PolenWesterplatte

PolenWesterplatte

Gedenken

POSJE

1 september 1939 begon de Duitse invasie van Polen met de beschieting van Westerplatte. De slag om Westerplatte werd op 7 september 1945 gewonnen door nazi-Duitsland.

Laat kaart zien