Westerplatte beste reistijd

Het weer in Westerplatte

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Westerplatte te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Westerplatte? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Westerplatte

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Westerplatte:

 

De beste reistijd voor Westerplatte is mei, juni, september en oktober. Westerplatte wordt gekenmerkt door flink koude winters en gematigd warme zomers. De meeste regen valt in de zomer, dus voor- en najaar zijn de beste reistijden. Ook in oktober is de temperatuur over het algemeen nog aangenaam.


Reisadvies Westerplatte: is Westerplatte veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
3 mei Dag van de Constitutie, 11 november Bevrijdingsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Westerplatte

Beste foto's & tips van Westerplatte

'520238' door Fransvdg '520238' door Fransvdg

PolenWesterplatte

PolenWesterplatte

Westerplatte

Fransvdg

Westerplatte is een schiereiland in de buurt van Gdansk. Van 1926 tot 1939 was hier een Pools militair depot gelegen. Op 1 september 1939 om 4:45 's ochtends begon de Duitse invasie van Polen met de beschieting van Westerplatte door het slagschip Schleswig-Holstein. De Slag om Westerplatte werd uiteindelijk op 7 september 1939 gewonnen door nazi-Duitsland. De ruïnes van de barakken en blokhuizen zijn nog te bezichtigen. Eén ervan is nu een museum. Vanuit Gdansk is dit alles goed te bereiken. Het gedenkteken op de foto vind ik heel toepasselijk. Kogelgaten en de kapotte Poolse vlag verspreid over de letters. Laten we er van leren! Oorlog kent vooral verliezers. (Met dank aan Wikipedia voor een deel van de informatie.) s.v.p. deze foto uitvergroten.

'490994' door POSJE '490994' door POSJE

PolenWesterplatte

PolenWesterplatte

Gedenken

POSJE

1 september 1939 begon de Duitse invasie van Polen met de beschieting van Westerplatte. De slag om Westerplatte werd op 7 september 1945 gewonnen door nazi-Duitsland.

Laat kaart zien