Polen stekker

Polen – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Polen, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Polen gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Polen gebruikt kunnen worden zijn : Type C en E
Stekker C
Stekker E

Informatie over Polen

'546016' door silly '546016' door silly

PolenWroclaw

PolenWroclaw

Rynek

Wroclaw... oftewel uitgesproken als Wrotslove.... was niet voor niets de culturele hoofdstad van 2016.In deze prachtige stad valt veel te zien en te beleven. Dit is "De Rynek" een ontzettend leuk plein met een heel gemoedelijke sfeer.Overal zie je er straatartiesten, ook vooral in de avond erg leuk om te bezoeken. Wroclaw ligt in het zuidwesten van Polen. Wroclaw staat bekend als het 'Venetië van Polen'. Die naam dankt de stad aan zijn ligging aan de Oder, aan de vele bruggen en aan het feit dat de stad uit meer dan 12 eilanden bestaat.

'463039' door MarioBentvelsen '463039' door MarioBentvelsen

PolenKrakau regio en Tatra's

PolenKrakau regio en Tatra's

Tatras

Het zuiden van Polen biedt indrukwekkende bergen - de Tatras genaamd - waar het het hele jaar door goed en goedkoop toeven is. Met Zakopane als uitvalsbasis kun je er heerlijk wandelen in de zomer en skiën in de winter. Zelfs in mei ligt er op de hoogste toppen nog sneeuw.

'537894' door jacomien '537894' door jacomien

PolenZuidoost Polen

PolenZuidoost Polen

Oud en afgedankt

Ons hotel in Legnica is zo mooi!! Alles is perfect en nieuw met alles erop en eraan. Dat hadden we niet verwacht. De prijs is low budget. En omdat we op doorreis zijn vinden we het prima. We zijn in onze kamer en ik schuif de gordijnen open en zie aan de overkant van de weg een heel oud gebouw en recht tegenover me dit raam, 1 van de velen. Dat was het begin van een uurtje foto's maken. Het is mooi door oudheid en verwaarlozing en ik hou hier van..

Bekijk alle Polen foto's en tips