Slot Mariënburg

Foto door Reisreporter Sandral

In de stad Malbork staat het kasteel Mariënburg, het grootste gotische kasteel van Europa. Het kasteel was het hoofdkwartier van de Duitse Orde en is nog steeds te bezichtigen, samen met het bijbehorende museum.

Informatie over Slot Mariënburg

Beste foto's & tips van Slot Mariënburg

'541684' door Sandral '541684' door Sandral

PolenSlot Mariënburg

PolenSlot Mariënburg

Kasteel van Malbork

Sandral

Deze indrukwekkende zaal is 1 van de velen die in dit kasteel te bezichtigen zijn. Het is dan ook het grootste bakstenen kasteel in gotische stijl in de wereld. Gelegen aan de rivier Nogat in de Poolse stad Malbork en opgericht in 1274. Kasteel Malbork heette oorspronkelijk Mariënburg en was het hoofdkwartier van de kruisridderstaat van de Duitse orde, maar na overgave van de Duitsers in 1945 kwam het grondgebied na 173 jaar weer in Poolse handen en kreeg het haar huidige naam. Begin 1945 werd de burcht door bombardementen van het Sovjet-leger half verwoest, maar sindsdien is het prachtig gerestaureerd en is het een grote toeristische trekpleister die ook nog eens op de werelderfgoedlijst staat. Sterattracties zijn het Paleis van de Grootmeesters en de Gouden Poort. Gotische arcaden met driehoeksgewelven. Ruimtes, vloeren en deuren met de schitterendste kleuren,waarvan groen in die tijd de duurste was. Het 4 verdiepingen tellende paleis, slaapzalen ,eetzalen, ruimtes van bedienden, keuken, bakkerij met een gigantische schoorsteen en de graven van de grootmeesters. Teveel om op te noemen. Wij hebben er zo'n 4 uur rondgewandeld en zijn er bijna uitgezet, dus denk niet 'even' een bezoekje te brengen. Op 5 minuten lopen ligt camping Nad Stawem waar je ook een hapje kunt eten. Wij hebben de camper direct op de camping gezet, zodat je parkeergeld uitspaart. .

'555333' door Sandral '555333' door Sandral

PolenSlot Mariënburg

PolenSlot Mariënburg

Kasteel van Malbork

Sandral

Dit kasteel van Malbork is èèn van de machtigste burchten van Europa en 1 blik op het kasteel was genoeg om elke Poolse ridder schrik aan te jagen, want deze vesting met zijn boven- midden- en onderkasteel was niet te vergelijken met enige ander op de wereld. Voor de bezichtiging moet u dan ook zeker 4 uur uittrekken. Buiten imponerende zalen, hoge mooie gewelven met gepolijste stenen vloeren, zijn er ook enkele intieme gastenverblijven en woonvertekken, zoals deze.

Laat kaart zien