Krakau

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krakau - Polen - zicht op de Mariakerk in regencape

Krakau,
Polen


De dag begon met een blauwe lucht en wat stapelwolken, de temperatuur was aangenaam voor begin april in Krakau, Polen.
Later op de middag keren we terug in Krakau na een dagexcursie naar Auschwitz. Zoals zoveel toeristen belanden we op het beroemde plein ‘Rynek Glówny’, hier drinken en eten we wat en dan vinden we het hoog tijd om wat souvenirs te verzamelen. We kijken in wat winkels rond het plein en zodra we een kledingzaak willen verlaten (occupational hazard van een moeder-dochter-weekend ;)) blijkt het weer totaal omgeslagen te zijn. Het giet en de lucht is donkergrijs gekleurd. De regencapes komen nu handig van pas, maar eenmaal buiten zetten we het toch op een lopen richting de Sukiennice (Lakenhal).
Onder de arcaden van de markthal bergen we de tijdelijke regenkleding weer op en werp ik nog een blik over het plein. De lucht rondom de imposante Mariakerk klaart weer wat op, waardoor die erg mooi tot zijn recht komt in dit gure voorjaarsweer. Uiteraard moet zoiets even vastgelegd worden, waarvan deze foto.

In de Sukiennice zijn erg veel stalletjes te vinden met allerlei souvenirwaardige artikelen in de vorm van Poolse kunstnijverheid. We hebben ons er kostelijk vermaakt en voor onszelf en het thuisfront wat inkopen gedaan bij de lokale exploitanten van de betreffende stalletjes.
Aan het eind van de Lakenhal blijkt het nog steeds te miezeren, waarop we besluiten terug te gaan naar het hotel. Onderweg hebben de wolken rondom Krakau nog meer water in petto en valt het er in no-time met bakken uit. De regencapes kunnen de druk niet aan, waardoor schuilen noodzakelijk is, wachtend op een miezer-tempo. Gelukkig tast het ons humeur niet aan en kunnen we er met z’n drieën al meteen om lachen.

Achteraf hebben de regencapes hun investering meer dan opgebracht, aangezien ze vaker tevoorschijn zijn gekomen dan de weersverwachtingen voorspeld hadden, maar het mocht de pret niet drukken ;)

Een regencape hoort tot mijn standaard reisuitrusting (met het Nederlandse klimaat als voorbeeld ben ik liever voorbereid) zodoende ligt ie alweer klaar om aankomende week met Peter en mij af te reizen naar Beijing - China.
Bedankt lieve reisreporters voor de leuke en gezellige reacties de afgelopen periode. Ik ben even een weekje offline en hoop terug te komen met mooie foto’s én verhalen uit een week door Noord-China.