Krakau

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krakau - Polen - uitzicht vanuit hotelkamer

Krakau,
Polen


Het uitzicht vanuit onze hotelkamer in Krakau, gelegen op de oostelijke hoek van de kruising tussen de straten Józefa Dietla en Starowi?lna.

Aparthotel Globus, centraal gelegen tussen de Oude Stad en de Joodse wijk Kazimierz in, waardoor beide prima lopend te bereiken zijn. Samen met mijn moeder en zusje verbleven we in een driepersoonskamer met een praktische inrichting. Drie losse bedden ter beschikking met na één nachtje proefslapen een goed bevonden matras en een prima badkamer. De ontbijtzaal was i.v.m. renovatiewerkzaamheden gesloten waardoor we iedere ochtend een lunchbox op mochten halen met daarin een gevarieerd en dagelijks wisselend vrij ruim ontbijt. Wat ons betreft een prima hotel op een voor ons ideale locatie en ook nog eens voor een mooie prijs ;)

Op het kruispunt was het ’s ochtends al vroeg een levendige bedoeling, inwoners van Krakau op weg naar hun werk of al aan het werk, kinderen met hun moeders of vaders onderweg naar school en studenten met rugzak of laptoptas met als eindbestemming de collegezaal. Hierdoor passeren diverse auto’s, vrachtauto’s, bussen en trams deze kruising. Van de zebrapaden wordt goed gebruikt gemaakt door de vele inwoners die de benenwagen als vervoersmethode kiezen en soms door een sporadische fietser. Tijdens het halfuur dat ik uit het raam heb zitten kijken en fotograferen heb ik heel wat trams voorbij zien komen, die hier in drie varianten voorkomen, bijna nieuw, redelijk modern en nostalgisch. Mijn favoriet, die laatste variant, zie je op deze foto voorbij tuffen. Eveneens is er een voor deze site erg toepasselijk café te vinden op deze foto te midden van het woon-werk-verkeer van deze leuke Poolse stad ;)