Krakau

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krakau - Polen - Wawelkathedraal

Krakau,
Polen


We zijn neergestreken op het overdekte terras tegenover de Wawelkathedraal met koffie en thee. De uitnodigende kleedjes op de stoelen hebben we ons snel toegeëigend, want het is koud op deze donderdagochtend in april. Boven op de 228 meter hoge heuvel waarop Wawel gebouwd is, heeft de (lichte) wind de overhand genomen, hetgeen de gevoelstemperatuur zeker niet ten goede komt.
Ik zie een paar tienermeisjes op het terras met een muts op en handschoenen aan, ik kan ze geen ongelijk geven.

Terwijl we een beetje opwarmen bij een warm drankje, nemen we ook uitgebreid de tijd de omgeving te verkennen. En dat is zeker de moeite, naast de kathedraal zijn het kasteel, het museum en de fraai aangelegde en goed onderhouden tuin het waard bekeken te worden. Op de kathedraal, die tussen 1320 en 1364 gebouwd werd, raak je sowieso niet snel uitgekeken, het is een bijzonder exemplaar, zoals op de foto te zien is.

Daarnaast zijn op de foto ook twee oudere mannen te zien (recht voor het lichtgrijze gedeelte van de kathedraal met de gouden koepel), zij stonden ruim een kwartier op dat plekje gezellig met elkaar te keuvelen voordat ze terug liepen richting kathedraal.
Tegen die tijd waren wij ook weer wat opgewarmd ;)