Gdansk

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gdansk image

Road trip door Polen

Gdansk
Polen
MaartenvanderMeer

Road trip door Polen

18 Augustus konden we eindelijk onze tocht per auto starten. Van Wroclaw naar Gdansk met een omweg. Het lijkt zo'n tijd geleden.

Project Riese
Wat me het meeste fascineerde waren de grotten van tijdens de Tweede Wereld oorlog, waar nog steeds een mysterieuze mist omheen hangt. Waarom hadden de Duitsers daar die grotten gegraven? Nadat ze zich hadden overgegeven, zijn de meeste documenten nooit gevonden en wist niemand echt waarvoor de grotten dienden. De meeste Duitsers trokken ook weg nadat Polen het land weer terugnam. Geruchten bleven over. Geruchten over geheime laboratoria waar geheime wapens werden gemaakt of een super soldaat. Een gigantisch bouwproject. En alleen drie sites zijn toegankelijk: Osówka, Włodarz and Rzeczka.

*update: er schijnt een enorme trein ontdekt te zijn in een van de tunnels, diep verborgen onder de grond.

Interessant om te ervaren dat er nog steeds geheimen zijn rond een zo bekend onderwerp.

Kasteel Malbork te Marienburg
Een kasteel van Teutoonse ridders en het schijnt het grootste kasteel in de wereld wat oppervlakte betreft en het grootste bakstenen gebouw in Europa. Het deed dienst als huis voor vele Poolse koningen waar veel koninklijke balls, evenementen en andere feesten werden gehouden. Elke koning liet er weer wat bij bouwen.
Ten tijde van de Teutoonse ridders domineerden ze vooral de handel in amber door toll te eisen van de verkeer op de rivier.

Foto's

05f2e.jpg
05f2e.jpg
MaartenvanderMeer