Vorarlberg

'501125' door robgreeve '501125' door robgreeve

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Huttentocht

robgreeve

Eén van mijn favoriete vakanties is een weekje de bergen in. Auto in het dal, rugzak mee en dan wandelen van berghut naar berghut. Onderweg genietend van de schitterende natuur en dan eind van de middag helemaal kapot in een berghut aankomen. Daar staat dan zo'n heerlijk goudgele halve liter klaar. Op deze foto zie je in de verte de hut liggen waar we naar toe moeten, maar eerst hebben we nog even heerlijk genoten van de rust bij het meertje.

'102938' door Maarten01 '102938' door Maarten01

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Marmot in de...alpenw

Maarten01

Ook al kom je veel marmotten tegen tijdens de bergwandelingen, het blijft een leuk gezicht wanneer ze zo oplettend boven alpenweides uit zitten te kijken

'509284' door abytravel '509284' door abytravel

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Zo'n uitzicht, da's..

abytravel

Vanuit onze eenvoudige hotelkamer in Bludenz hadden we 's avonds dit uitzicht. Tegen dat prachtige licht en die lucht kan toch geen luxueuze inrichting op?

'497188' door robgreeve '497188' door robgreeve

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Onherbergzaam

robgreeve

Tijdens een hutte tocht in Oostenrijk kom je onderweg schitterende en veel verschillende landschappen tegen. Je voelt je soms echt alleen op de wereld. Aan het eind van de middag kom je aan bij een hut waar je gezellig onder het genot van een biertje je dag kan delen met de andere wandelaars.

'134572' door Maarten01 '134572' door Maarten01

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Wezel of hermelijn??

Maarten01

Dit beestje vond ons net zo interessant als wij hem! Maar is het nou een wezel of een hermelijn?

'267962' door iwjhsantegoeds '267962' door iwjhsantegoeds

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Lunersee Brand

iwjhsantegoeds

Op ruim 1900 meter bevindt zich de Lunersee, ontstaan door de aanleg van een stuwdam. Je kunt er met een gondellift (Lunerseebahn) komen, maar je kunt ook zelf naar boven klimmen via een bewegwijzerd pad.

'151522' door janopreis '151522' door janopreis

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Gentiaan in de bergen

janopreis

In het berggebied nabij de Zwitserse grens vind je in het voorjaar de mooiste bloemen, zoals de gentiaan.

'539654' door RonMessing '539654' door RonMessing

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Kops Stausee

RonMessing

Deze zomer bij Mathon een paar nachten een kamer geboekt om de omgeving te verkennen. Even verderop lag de Kops Stausee, waar je bijna vlak omheen kon lopen. Na een dag eerder een fors stuk omlaag te zijn gelopen was dat een welcome afwisseling voor de knieen. Prachtig meer dat rondom werkelijk volstond met Lupine, maar slechts 1 kleur, behalve op dit plekje.

'502634' door kruytflo '502634' door kruytflo

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Mooi Montafone

kruytflo

Het Montafone gebied is een streek in het Voralpberg gebergte. Een vriendelijk en erg nieuwsgierig volkje. Ze zijn zeer commercieel is ons deze keer opgevallen. Naast mooie bergbanen en slimme toeristische attracties zoals de Alpine coaster die je in 8 minuten naar beneden brengt hebben ze ook mooie oude ambachten zoals het maken van de Montafoner tisch. Dit is de tafel die in menig gezin staat of nieuw of uit erfenis van overgrootvader op grootvader enzovoort. Prachtig inlegwerk van diverse houtsoorten en een leisteen in het midden waar in de kroeg de bestelling op geschreven werd en de kosten op berekend.

'520721' door abytravel '520721' door abytravel

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Mountainbiker op Die.

abytravel

Tijdens een verblijf in Bludenz is een tochtje met de kabelbaan naar de top van de Muttersberg beslist aan te raden. Vanaf het bergstation lopen diverse wandeltochten door afwisselend natuurgebied. Liefhebbers van alpenplanten kunnen hier hun hart ophalen: vele bijzondere soorten groeien er in deze omgeving. Maar ook wie liever wat extremer bezig is kan hier goed terecht. Direkt naast het bergstation start het mountainbikepad naar beneden; en geloof me op sommige punten gaat het hier behoorlijk steil! Je kunt zo'n tocht ook uitbreiden naar de naastgelegen Alpe Els. Omhoog kan de mountainbike gewoon mee in de cabine. Wij namen de kabelbaan ook maar weer omlaag na onze wandeling, want met al die jachtende mountainbikers zagen we het niet zitten te gaan lopen. Vanuit de cabine zagen we er verschillenden bijna uit de bocht vliegen. Jammergenoeg wat reflectie van de cabineruiten in de foto, maar vond 'm te toepasselijk voor ons maandthema om 'm niet te plaatsen. Voor wie mee wil doen: upload t/m 29 februari 24.00 een (fiets)foto, tip of blog met in de titel "fiets" of "fietsen". Dit keer zijn er natuurlijk geen redactiepunten te winnen, maar wel eeuwige roem en extra hartjes voor de winnaars van het thema

'184832' door RVK '184832' door RVK

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Montafone

RVK

Skigebied Golm in Motafone, vanaf het hoogste punt

'261948' door mmlvriends '261948' door mmlvriends

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

4000 treden!

mmlvriends

Deze trap heet de Europa-Treppe en staat in Partenen. Hij heeft 4000! treden en er is een hoogteverschil van 700 meter en een maximale stijging van 80%, heel geliefd bij (top)sporters. Ik ben er maar een klein stukje op geweest hoor! Maar je zult ongetwijfeld bovenaan een grandioos uitzicht over de omgeving hebben (als je daar nog naar kunt kijken als je niet helemaal voor pampus ligt!)

'506961' door kruytflo '506961' door kruytflo

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Waarheen gaat dit pad

kruytflo

De Lindauer hütte ligt diep in een dal waar de natuur op zijn mooist is. Geen auto's geen herrie alleen de natuur met al zijn mooie geluiden. Als je de Golmer bahn neemt is de wandeling prima te doen. Je kan er prima overnachten al denk ik wel dat het handig is om te reserveren. Vanuit deze hütte kan je nog mooiere wandelingen maken langs de Oostenrijk- Zwitserse grens. Richting andere nog verder afgelegener hütten.

'373955' door imac1963 '373955' door imac1963

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Eerste sneeuw in de..

imac1963

De eerste sneeuw is gevallen in de Alpen. Gelukkig de skiliefhebbers onder ons kunnen zich al gaan verheugen op een kerst in de sneeuw. Of skiën de RR-ers bezoekers niet zoveel omdat ze tijd en geld willen sparen voor hun verre reizen?

'412536' door nicovanvelden '412536' door nicovanvelden

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Van bovenaf

nicovanvelden

Voor mooie uitzichten hoef je niet altijd naar exotische gebieden. Ook in Europa kan je daarvan genieten. Deze foto is gemaakt in het Voralgebergte in West Oostenrijk. Het is een fantastisch ski gebied in de winter en een wandel paradijs in de zomer.

'531794' door MichelleW '531794' door MichelleW

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Geweldig geklingel

MichelleW

Overal geklingel om je heen, maar waar komt het vandaan? Om de paar kilometer kom je wel ergens koeien tegen... Ge-wel-dig; mooie, grote koeien en met koebel maakt het wel echt Oostenrijk ;)

'375561' door imac1963 '375561' door imac1963

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Stuben

imac1963

Wanneer je vanuit Stuben via de stoeltjeslift richting St Anton gaat, kom je over deze bomen Een geweldig gezicht. dit geeft je echt een kerstgevoel. Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en een reislustig 2013.

'502603' door kruytflo '502603' door kruytflo

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Het dak van de wereld

kruytflo

Als twintiger bestonden mijn vakanties uit berg wandelen. 14 kilo op je rug en vooral hoog de bergen in om de hüttes op te zoeken waar dat specifieke gezellig sfeertje is wat de sport zo aantrekkelijk maakt. Toen de kinderen klein waren heb ik hen langzaam maar gestaagd en spelenderwijs kennis laten maken met de wandelingen en de hüttes. Zo kwam het dat we vorige week na al onze verre reien weer even terug waren in de prachtige bergen waar je met inzet en doorzettingsvermogen de prachtigste landschappen tegen komt. Dit is de Wiesbadener hütte op 2443m hoogte gelegen. Voor ons was het genieten bij dit weerzien.

'452066' door cejonker '452066' door cejonker

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Dal Vorarlberg...Oost

cejonker

Vanaf skigebied Vorarlberg genomen. Ik vind het altijd zo bijzonder dat je aan komt rijden en dan zo'n uitzicht hebt (dat wordt dan skiën op gras...) en 100 meter verder naar boven het helemaal wit is.

'553589' door Zinzi '553589' door Zinzi

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Lente in...Kleinwalse

Zinzi

Een klein stukje Oostenrijk in Duitsland: dit prachtige dal is deels alleen via Duitsland met de auto te bereiken. Het Kleinwalsertal is een schitterend berggebied, dat zowel geweldige wandelmogelijkheden biedt als ideale wintersportomstandigheden. In de winter vind je hier maarliefst 122km piste, waarop je naar beneden kunt suizen. Op deze foto is de sneeuw net gesmolten en staan de bloemen weer in bloei. In de lente en zomer kun je hier spannende wandeltochten tot grote hoogte maken en genieten van het aangename klimaat.

'39261' door kevin '39261' door kevin

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Oostenrijkse caravan

kevin

Mooi zo'n chalet op wielen

'254583' door whelder '254583' door whelder

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Alpenweer

whelder

Zomers in Voralberg kunnen prachtig zijn maar verwacht niet dat je het droog houdt. Op deze foto die genomen is in de burt van Klösterle zie je de watervallen uit de gletsjertongen naar beneden stromen. Deze dag was prachtig begonnen maar in de loop van de middag kwamen zoals zo vaak de wolken weer opzetten om later wat water (en hoger waarschijnlijk sneeuw) toe te voegen aan de toch al aanzienlijke hoeveelheid van de afgelopen week. Het dal ligt er dan ook niet voor niets zo groen bij.

'267964' door iwjhsantegoeds '267964' door iwjhsantegoeds

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Waterval onderweg naa

iwjhsantegoeds

Je kunt naar de Lunersee lopen via een bewegwijzerd pad. Dit pad voert je langs watervallen en waterbronnen, waarbij je af en toe met behulp van een touw naar boven moet klimmen.