Vorarlberg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bregenzer Festspiele, opera met spectakel

Vorarlberg,
Oostenrijk


De Bregenzer Festspiele zijn een muziekfestival dat jaarlijks tussen eind juli en eind augustus plaatsvindt . Het hoogtepunt van dit muziekfestival zijn de openluchtvoorstellingen bij de Seebühne. De Seebühne is een toneel dat in de Bodensee gebouwd wordt. Hier wordt een enorm decor opgebouwd waar voor indrukwekkende effecten kan worden gezorgd.

Doordat het toneel buiten is kun je er dingen doen die met een binnentoneel onmogelijk zijn. Toen wij er in 2006 waren was een olieplatform het decor en was er veel vuur en water om de muziek te begeleiden. Ook de kinderen hebben (toen 9 en 11) hebben er van genoten.

De muziek is van hoge kwaliteit. Het orkest wordt verzorgd door de Wiener Philhamoniker, één van de toporkesten in de wereld. Beroemde operazangers en zangeressen zingen en honderden figuranten vormen koren en dragen anderszins bij aan het spectakel.

In 2011 wordt André Chënier, een opera over de Franse revolutie opgevoerd. Kaarten zijn nu al verkrijgbaar bij http://www.bregenzerfestspiele.com/en/mainmenu/programme/opera-lake/andre-chenier . Opvallend is dat voor sommige voorstellingen de duurste kaarten (270 Euro) al zijn uitverkocht. De goedkoopste plaatsen gaan weg voor 35 Euro en voor jongeren is er korting. Ook als je normaal niet naar de opea zou gaan is een bezoek aan de Festspiele bijzonder en indrukwekkend om mee te maken.