Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

'Geniesswoche' in Nauders een parel bij het drielandenpunt Oostenrijk, Zwitserland en Italië

Tirol,
Oostenrijk


Elke wintersportperiode zijn er 1 of 2 weken waarin er in heel Europa geen schoolvakanties zijn en het dus rustig is in de wintersportgebieden. Deze week of weken staan bekend als de Geniesswoche (Genietweek) in Nauders. Genieten omdat het al vrij laat in het seizoen is, dus de zon schijnt al behoorlijk wat uren per dag en is heerlijk warm. Je hebt de pistes bijna voor je zelf alleen. De terrasjes zijn heerlijk rustig en bijna op alles krijg je een behoorlijke korting. Op je accommodatie, skihuur, skipas en vele andere dingen.

Wij hebben eind maart genoten van een korte break in Nauders. Een mooi dorp helemaal in Zuid-Tirol. Vlak bij de grens met Italië en Zwitserland. Het was heerlijk zonnig en vrij warm. Dat betekende dat we vroeg gingen skiën tot net na de lunch. In de middag werd de sneeuw wat papperig. De middag leende zich dus perfect voor een wandeling, lekker zonnen wat lezen en een bordspel. We zijn al veel vaker in Nauders op vakantie geweest maar dit was toch wel het ultieme genieten. De foto laat trouwens het uitzicht vanuit onze Pensionkamer zien.

Wat Nauders ideaal maakt voor jong en oud:
Een sneeuwzeker skigebied met uitstekende skischolen. (De sneeuw was eind maart in Nauders veel beter dan in gerenommeerde plaatsen als Fis en Ladis waar we ook een kijkje hebben genomen)
Je kan heerlijk wandelen, zowel in Oostenrijk als in Italië en hebt zelfs kans om een Lammergier of hermelijn te zien! (Mijn zwager heeft beiden gespot)
Tax-free shoppen net over de grens in Zwitserland