Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sneeuwpret voor jong en oud

Tirol,
Oostenrijk


Ondanks de vele zonliefhebbende reisreporters kan ik het niet laten om toch nog een foto van de sneeuw te plaatsen. In het Skigebied Serfaus, Fiss en Ladis doen de Tirolers er alles aan om het jong en oud naar de zin te maken.

Voor de jongste jeugd is er een kindercrèche (zodat de ouders kunnen gaan skiën) waar jouw kleine schattebout op allerlei manieren vermaakt wordt. Daarnaast zijn er voor de peuters speelweides, waar ze met veel plezier kunnen gaan ravotten in de sneeuw. Draaimolens met sleetjes, sneeuwballen gooien, schommelen of van de glijbaan af. Het is allemaal mogelijk.

Voor de kleuters zijn er mini skipistes waar jouw lieveling zijn of haar eerste schreden op de ski’s kan zetten. Naar boven klauteren met de ski’s hoeft niet, want daar zijn (soms zelfs overdekte) loopbanden voor. Alles natuurlijk onder de begeleiding van Nederlandse dames en jongeheren. Voor deze generatie lopen er ook de levensgrote mascottes Murmli en Berta rond en schalt er elke ochtend liedjes over Murmli en Berta over de kinderpistes. De bijbehorende dansjes dienen als warming up.

De kids die het gekleuter ontgroeid zijn komen in skiklassen met Nederlandse leraren en kunnen met hun groep allerlei avonturen beleven in het dino-bos in Serfaus of het heksenpad in Fiss. Daarnaast is er een speciale berenpiste waar je zelfs de kop van een beer in skiet (inclusief gebrul van de beer!) Ook de educatie wordt niet vergeten. Met de skiklas in een rijtje zigzaggend door het Tierpark waar de lokale dieren staan opgesteld of het Murmli trail waar je het leven van de mascotte Murmli en zijn vrienden kan horen en zien. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Voor de pubers zijn er de fun-parks waar naar hartenlust gestunt kan worden op allerlei vervoersmiddelen. Het blijft niet alleen bij een snowboard of stunten met skies, maar ook tubes, monoski, bigfoots of sneeuwfietsen zijn te huur. De pistes gaan van gemakkelijk tot extreem dus voor ieder wat wils.

Voor de meer relaxte oudere skiër zijn er genoeg gezellige restaurants of stubes waar je heerlijk kan eten of drinken. En aan het eind van de middag natuurlijk de après-ski in één van de schirmbars in de buitenlucht. De vakantie sluit je met het hele gezin af door met zijn allen op sleetjes het slingerende rodelpad naar beneden te suizen. En houd je niet van skiën? Dan kan je ook één van de vele wandelingen maken of gaan langlaufen waarbij de routes netjes zijn aangegeven. En alles met natuurlijk een fantastisch uitzicht op de bergen en het dal!