Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pitztal

Tirol,
Oostenrijk


Het Pitztal is een ca. 40 km lang zijdal van het Inndal dat bij Imst afbuigt. In zowel zomer als winter een bestemming waar jong en oud, sportief en minder sportief, zich prima kan vermaken.

Op de foto de Rifflsee. Vanuit het dorpje Mandarfen kun je hier met de benenwagen (flinke klim) of per gondel naartoe. De Rifflsee is het grootste meer in de Ötztaler Alpen en het hoogste bergmeer van Oostenrijk. Je kunt hier een mooie wandeling rondom het meer maken en daarna lekker uitpuffen in de Rifflseehütte op 2.293 meter hoogte. Een zomerse rondwandeling rond de Rifflsee duurt ca. 1 uur en is voor gezinnen (ook met kinderwagens) en oudere mensen zonder enige problemen mogelijk.

De sportievere bezoeker van het Pitztal (vanaf ca. 7 jaar), kan zich uitleven op en rondom de snelstromende rivier Pitze. Hier heb je de mogelijkheid tot raften, kanoën en canyoning. Mountainbiken is in berggebied natuurlijk ook een leuke uitdaging.

In het centrum van het gezellige stadje Imst aan het begin van het dal, kun je bij de Johanneskirche met de Rosengartenschluchtwandeling starten (gratis). Slechts 1,5 km lang en 200 hoogtemeters, maar absoluut spectaculair! De route is ongeschikt voor kinderwagens.

Het Pitztal beschikt verder over 3 skigebieden; Hochzeiger in Jerzens is een echt familieskigebied waar ieder type skiër zich kan vermaken op meer dan 50 km piste, op de Pitztaler Gletscher aan het eind van het dal, waar je met een gletsjertreintje door de bergen naartoe wordt vervoerd, ligt op een hoogte van 2840 meter ruim 20 kilometer aan piste op je te wachten (ook ‘s zomers) en het skigebied van Rifflsee ligt net als de gletsjer aan het einde van het dal en biedt ook bijna 20 kilometer pisteplezier.