Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tirol image

Tirol

Tirol
Oostenrijk
EvelineVanPutten

Heel veel zon, weinig sneeuw en een beetje ijs

Vandaag weer een strakblauw-met-zon-dag. Heerlijk! De temperatuur is wel iets aan de hoge kant… In het ‘dal’ is het 2ᴼC, iets te hoog eigenlijk. Eerst maar weer bij de Hohe Mut omhoog. De piste zag er mooi uit… vlak, ribbeltjes, in de zon… Helaas bleken de ribbeltjes in het ijs te staan en was de sneeuw ver te zoeken. Oostenrijk heeft sneeuw nodig! Na de dalafdaling gedaan te hebben, zijn we weer bij de Roβkarbahn omhoog gegaan. Hier hebben we nog wat pistes genomen die we nog niet eerder hadden gedaan. De zwarte 11 was eigenlijk nog één van de lekkerste pistes: hier lag tenminste nog wat sneeuw! Ook zijn we met Plattachbahn omhoog gegaan, naar het hoogste gedeelte van Obergurgl. Het uitzicht blijft mooi, hoewel een half wit-half groen landschap toch niet helemaal bij wintersport past… Ondanks het vele ijs, hebben we toch nog best wat lekkere stukken kunnen snowboarden en leuke filmpjes kunnen maken. En als je zelfs op deze pistes kan boarden, dan moet je het toch overal kunnen!

Rond het middaguur zijn we neergeploft bij de Quattro Festkogl Alm, waar we echt heerlijk in de zon en uit de wind zaten. Lekker! Ook het eten was hier goed. Gerben ging eten halen en mocht de hamburger van Eveline zelf samenstellen. Uiteraard was deze lekker vol geladen. Omdat Gerben toch zo lekker bezig was, besloot hij ook nog wat extra’s toe te voegen aan zijn spaghetti Bolognaise… uienringen, bieslook, gebakken uitjes… Als toetje heeft Eveline nog een apfelstrudel gehaald. Ook hier gold dat de vanillesaus zelf opgeschept mocht worden. Je begrijpt dat zij met twee compleet ‘overspoelde’ apfelstrudels terug kwam op het terras. Genieten!

Na de lunch hebben we nog verschillende pistes gedaan, maar eigenlijk nergens was het nog echt lekker. Witte ijsplaten afgewisseld met bruine ijsplaten maken het snowboarden er niet beter op. Om kwart voor drie vonden we het wel weer mooi geweest en hebben we op ons balkon nog van de laatste zonnestralen genoten. Later in de middag zijn we naar het dorp gewandeld, op zoek naar een nieuwe crashpants voor Eveline. Niet omdat ze zo vaak valt (vandaag maar 1x!), maar omdat de gaten erin zitten. ’s Avonds zijn we een lekkere pizza gaan eten aan de andere kant van het dorp. Ons stappen- en trappendoel hebben we vandaag wel weer bereikt!