Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tirol image

Coming home for Christmas...

Tirol
Oostenrijk
EvelineVanPutten

Coming home for Christmas...

Na een prima nacht werden we vanmorgen uitgeslapen wakker. Ook Gerben had ondanks zijn pijnlijke ribben lekker geslapen. ’s Morgens voelde het zelfs al iets beter dan gister aan. Gelukkig maar!

De meeste spullen hadden we gister al ingepakt. De ski’s van Eveline zijn ongebruikt weer in de tas gegaan, net als de skischoenen die de hele week in het droogrek hebben gestaan. Stiekem is ze verliefd geworden op snowboarden… Het ging ook zo goed deze week! Na het douchen zijn we eerst gaan ontbijten. Hilarisch deze keer; er was een Nederlands gezin aangekomen dat wel overwogen keuzes aan het maken was. “Als we nou de skipas voor zes dagen nemen, dan… maar dat betekent dan wel dat…”. Leuk om weer eens wat Nederlands om ons heen te horen! We hebben deze week voornamelijk Duits en Engels gehoord. In dit gebied zijn veel Engelsen en ook in winkels en restaurants wordt volop Engels gesproken. Dat zie je niet vaak in wintersportgebieden! Overigens vonden de overige hotelgasten ons ongetwijfeld ook hilarisch. Geheel in stijl liepen we vandaag in onze ‘foute kerstkleding’. Gerben heeft een “Merry Christmas and a Happy New Year-trui” en Eveline heeft een rendierentrui met een nog foutere rendieren legging. De eigenaresse van het hotel kon het overigens wel waarderen!

Na het ontbijt hebben we alle koffers naar beneden gebracht. Altijd fijn als je op de tweede verdieping ‘woont’ en de auto op -1 geparkeerd staat… Even later zat alles weer in de auto en hebben we uitgecheckt. Om 9 uur zaten we in de auto en reden we weer slingerend door de bergen naar het noorden. We zijn waarschijnlijk op het goede moment vertrokken… als je zag hoeveel mensen nu naar het gebied toe reden! Vooral ook heel veel Nederlanders! Alles liep voorspoedig en nog voor 11 uur reden we Duitsland binnen. Ook in Duitsland reed alles lekker door. En dan bedoelen we niet de ‘malloten’ die met 180km/uur voorbij raasden, maar de rust op de weg. Aan onze kant dan. Aan de andere kant was één lange rij van skiboxen… Na een lekkere lunch bij de McDonalds, reden we door naar Venlo, ons ‘thuis’ voor de komende twee dagen. We gaan kerstavond en Eerste Kerstdag bij Henk en Ria vieren en rijden Tweede Kerstdag naar Zoetermeer. Stiekem duurt onze vakantie nog gewoon twee dagen langer! Lekker!

We kijken weer terug op een fantastische vakantie! Het skigebied Obergurgl-Hochgurgl is een leuk gebied, dat niet al te groot is. Het ligt hoog, waardoor het ‘sneeuwzeker’ is vanaf november. Al is de sneeuw hard nodig in Oostenrijk! Over het algemeen is het een wat duurder en luxer gebied, al zijn er ook goedkopere hotels te vinden (bijvoorbeeld Hoamatl) en zijn er ook genoeg betaalbare restaurants. Ook op de piste kun je goed en redelijk betaalbaar eten. Alle extra’s die het gebied biedt (nachtskilauf, rodelen, avondshow) zijn allemaal bij de prijs inbegrepen. Ook het gebruik van de skibus is gratis, zelfs naar Sölden. De après ski is wel wat matig, maar dat heeft denk ik meer met de tijd van het jaar te maken… Al met al een prima gebied om een week lang vakantie te vieren!

Foto's

3ea86.jpg
3ea86.jpg
EvelineVanPutten