Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tirol image

Van ijsplaten tot sneeuw, van wind tot zon

Tirol
Oostenrijk
EvelineVanPutten

Van ijsplaten tot sneeuw, van wind tot zon

Na weer een prima nacht, een lekkere douche en een heerlijk ontbijt stonden we weer om 9 uur op de piste. Het was een beetje bewolkt, in de top zelfs wat mistig, maar ook de blauwe lucht was al te zien. Prima wintersport weer! We begonnen vandaag met de Rosskarbahn, om gelijk de dalafdaling naar de Festkogelbahn te doen. Heerlijk, zo’n geprepareerde piste met ribbeltjes! Lekker boarden dus! Vervolgens hebben we weer de Top Express naar Hochgurgl genomen, op weg naar de meest noordelijk gelegen pistes (Kirchenkogl). De lange blauwe was inderdaad vrij lang, maar bestond grotendeels uit paden. Da’s dan weer jammer. We namen de nieuwe Kirchenkarbahn omhoog, om alle pistes in dat gedeelte te doen. De blauwe pistes bestaan grotendeels uit pad, de rode pistes bestaan grotendeels uit ijsplaten. Lastig boarden!

Even later zijn we naar de Schermerspitze gegaan, welke op ruim 3000 meter ligt. Deze rode piste is fantastisch! Soms wat ijsplaten, maar over het algemeen lekkere sneeuw en weinig mensen. Weinig mensen is sowieso wel een thema in december; rustige pistes, geen wachtrijen bij de liften, foto’s zonder andere mensen erop en rond 12 uur kun je gewoon nog een tafeltje bemachtigen in een restaurant. Wat dat betreft een heerlijke periode! Rond half 1 ploften we neer bij Top Mountain Crosspoint, waar we in het zonnetje genoten hebben van een kaiserschmarrn en een germknödel. Ja, we zijn gek op Oostenrijks eten! Voor de liefhebber is hier trouwens het Top Mountain Motorcycle Museum, welke het hele jaar geopend is.

Na de lunch waren de pistes er niet beter op geworden; ijsplaten van meters lang domineren de pistes. Ook de paden waren spekglad. We wilden terug naar ons eigen gebied en gingen op weg naar de Top Express. Tot onze grote verbazing gingen de cabines de ‘opslag’ in. Aan het hek hing een klein bordje: “Wegen starkem Wind Auβer Betrieb”. Dus. Het waaide inderdaad wel een beetje, maar lang niet zo hard dat we er last van hadden. Er zat niets anders op dan die dalafdaling te nemen die we gister zo vreselijk vonden. Maar bijzonder genoeg was deze dalafdaling vandaag prima! In tegenstelling tot de rest van het gebied was hier nog wél sneeuw op de piste te vinden! Na drie keer deze dalafdaling hebben we de pendelbus naar Obergurgl genomen (wat overigens sneller gaat dan de Top Express…) en hebben we daar nog één keer van de top naar beneden geboard. Om 3 uur hadden we het wel weer gezien; ijs, ijs en nog eens ijs. Tijd voor een lekkere sauna!

Later op de avond hebben we ons weer dik aangekleed. Snel even een hapje gegeten en daarna door gewandeld naar de Festkoglbahn voor “skiVolution”, de night-ski show van Obergurgl. Vandaag was de première; leuk om daar bij te zijn! Al hoewel… het liep nog niet allemaal even gesmeerd… Het mocht de pret niet drukken, want het was best wel leuk! Ook wel wat originele dingen gezien; een skiër op stelten, met ski’s springen door een hoepel van vuur, twee mensen op één paar ski’s… Uiteraard werd er afgesloten met heel mooi vuurwerk. En dat allemaal onder een mooie sterrenhemel. Een leuke afsluiting van de dag!

Foto's

8bb1e.jpg
8bb1e.jpg
EvelineVanPutten
b8870.jpg
b8870.jpg
EvelineVanPutten