Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tirol image

Eerste dag snowboarden in Obergurgl

Tirol
Oostenrijk
EvelineVanPutten

Eerste dag snowboarden in Obergurgl

Vanmorgen werden we wakker en trokken het gordijn opzij: nog steeds groen, maar wel een strakblauwe lucht. Perfect! Na het douchen liepen we naar het ontbijtbuffet. Super uitgebreid! Van yoghurt tot brood, van fruit tot muffins. Heerlijk! Even later liepen we naar de skipiste. Terwijl Gerben de skipassen kocht (wat niet eens met een pinpas kan!), liet Eveline nog even de bindingen van haar snowboard verstellen. Actuele temperatuur in het dal: -8ᴼC. Tijd om naar boven te gaan! We begonnen met de Hohe Mut Bahn 1 en namen de blauwe weer naar beneden. Zonder te vallen kwamen we weer beneden. Check! Gelijk maar een stuk hoger. We stapten uit bij Hohe Mut op 2670 meter. Ook de rode piste ging aardig goed. Gerben stoof met grote snelheid naar beneden, terwijl Eveline netjes haar bochtjes maakte. Die lessen op de rollerbaan in Boskoop zijn zeker niet voor niets geweest! De pistes zijn dan ook perfect!

Twee uur lang hebben we ons goed vermaakt in het gebied van Obergurgl. Op de berg/pistes ligt echt wel voldoende sneeuw, alleen het uitzicht op het dal is wat ‘troosteloos’ groen. De pistes zijn ook goed en gelukkig is er geen enkele sleeplift te vinden. Dit was vorig jaar in Noorwegen en Zweden wel anders! Het enige nadeel is dat er ’s morgens geen zon op de piste komt. Daarom besloten we met de Top-Express naar het gebied van Hochgurgl te gaan. Hier kwam de zon al een beetje door op de pistes. Ook de pistes van Hochgurgl liggen er mooi bij. Het is er wel iets drukker dan in Obergurgl, maar nog steeds erg rustig in vergelijking met januari. Prima snowboarden hier dus!

Na een paar uur intensief snowboarden, begonnen we wel wat trek te krijgen. We wilden naar Top Mountain Star, een – volgens de kaart – restaurant op 3082 meter hoogte. Het uitzicht vanaf Top Mountain Star was erg mooi, maar eten kan je hier niet! Dus toch maar naar Wurmkoglhütte. De curryworst smaakte hier prima! Ook de prijzen vallen nog aardig mee, voor een gebied dat verder in alles heel duur is.

Na het eten gingen we weer omhoog, maar bleken we in de verkeerde lift te zitten. We hadden de keuze uit het vervelende blauwe pad of de steile zwarte. We kozen voor de tweede. Het eerste stuk ging best aardig. Maar in het tweede stuk ging Eveline onderuit; op zich niet hard, maar doordat het zó steil was, roetsjte ze nog een aantal meters naar beneden. Uiteindelijk kwam ze tot stilstand op haar buik. Het was te steil om op te staan, maar ook de steil om om te draaien. Het was ook de steil voor Gerben om hulp te bieden… Uiteindelijk is Eveline zonder snowboard en op haar billen de rest van de zwarte piste naar beneden gegleden. Door de opspattende sneeuw zag ze er uit als een sneeuwpop. Hoeven we die niet meer te bouwen deze vakantie! Gelukkig kwam het snowboard ook weer ergens tot stilstand. Oké, deze actie was niet voor herhaling vatbaar! En gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen!

Na nog een paar keer omhoog te zijn gegaan, hebben we uiteindelijk de dalafdaling bij Hochgurgl genomen. Een prima rode afdaling! Daarna zijn we weer omhoog gegaan en met de Top-Express weer terug naar ons eigen gebied. Na nog een drankje, besloten we de dalafdaling te nemen naar ons hotel. Eveline hoort Gerben nog zeggen: “Een stukje blauwe 6, maar als je 4a ziet, dan moet je die nemen, anders komt het niet goed!”. Eveline nam netjes de 4a, maar het kwam toch niet goed. Ons hotel bleek ergens anders te liggen! Foutje, bedankt! Om kwart over 4 liepen we ons hotel binnen en was het tijd voor een beetje ontspanning in de sauna. Heerlijk! We kijken terug op een heerlijke en zonnige snowboarddag!

Foto's

dcd02.jpg
dcd02.jpg
EvelineVanPutten
01b0d.jpg
01b0d.jpg
EvelineVanPutten