Insidertip: zo heb jij de piste deze winter voor jezelf image
Lkoedam

Insidertip: zo heb jij de piste deze winter voor jezelf

Geen ziel op de berg, geen sporen in de sneeuw en geen rijen bij de lift. Fanatiekeling of niet; als allereerste op de piste staan, dat móét je een keer meegemaakt hebben. Wil jij zelf het (winter)rijk voor jou alleen hebben? Reis dan af naar deze Alpengebieden en volg onze insidertip op.Wil jij de pistes van Kitzbühel deze winter voor jezelf? (Foto: Michael Werlberger © Kitzbühel)Tuurlijk, we zouden je kunnen tippen om naar afgelegen skigebieden als Slowakije of Noord-Japan af te reizen, buiten het seizoen op wintersportvakantie te gaan of de actuele drukte op de piste te checken met behulp van een app. Maar wist je dat er nog een veel eenvoudigere manier is om de piste voor jezelf te hebben? Vroeg opstaan. Een open deur? Ja, maar daarom niet minder effectief. Dus: als jij de piste deze winter helemaal voor jou alleen wilt, neem je de eerste skilift van de dag. Tegen de tijd dat het druk wordt op de piste – rond 9.30 uur – heb jij er al tig afdalingen op zitten en kun je met een voldaan gevoel aan de ontbijttafel gaan zitten. Wedden dat dit ultieme wintersportgevoel naar meer smaakt?Dit is waarom jij deze winter in Tirol op vakantie moetTirol, in het uiterste westen van Oostenrijk, is de komende tijd goed vertegenwoordigd in ons magazine. Zo staan er reportages over de Tiroolse langeafstandswandeling de Adelaarsweg en stedentripbestemming Innsbruck op de planning. Laatstgenoemde is goed bereikbaar met het vliegtuig en daarom een ideaal startpunt voor een wintersportvakantie in de omgeving. Onze drie favoriete skioorden in de directe omgeving van Innsbruck zijn Kitzbühel, Zillertal en Serfaus-Fiss-Ladis. Deze skioorden kenmerken zich door hun sneeuwzekerheid, goed geprepareerde pistes en moderne liften. De openingstijden van de liften in deze skigebieden variëren. Kijk daarom even goed welke lift het eerst open gaat. Wil jij in de allereerste lift naar boven zitten? Klik dan op de desbetreffende link voor de openingstijden.
  • Zit vanaf 8.30 uur in de lift in Kitzbühel.

  • Zit vanaf 8.00 uur in de lift in Zillertal. Voor 'Early Morning Skiing' geldt een aanvangstijd van 6.55 uur.

  • Zit vanaf 8.00 uur in de lift in Serfaus-Fiss-Ladis. Voor 'The First Track' geldt een aanvangstijd van 7.30 uur.

Leef jij je deze winter uit op de pistes van Serfaus? (Foto: Peter Podpera © Serfaus Oesterreich Werbung)1. Voor de waaghals: KitzbühelWaarom jij deze winter in Kitzbühel op vakantie moet? Omdat het over 215 pistekilometers, talloze liften en maar liefst tweehonderd dagen skiplezier – het wintersportseizoen begint er half oktober en loopt door tot mei – beschikt. Aanrader: op de Gaisberg kun je elke donderdag en vrijdag tot 21.30 uur ‘nachtskiën’. Niet bang aangelegd in de sneeuw? Dan zal jij je als een vis in het water voelen in het off-pistegebied. Is freeriden niet voor jou weggelegd? Ga dan van 14 tot 21 januari een kijkje nemen bij de Hahnenkamm-race, ’s werelds krankzinnigste en bloedstollendste downhill skirace van de gelijknamige berg.

Doe jij deze winter de verse sneeuw opspatten in het Zillertal? (Foto: Simon Hausberger © Zillertaltourismus)2. Voor de levensgenieter: ZillertalWaarom jij deze winter in het Zillertal op vakantie moet? Omdat het over 515 strak geprepareerde pistekilometers, 179 liften, ’s lands langste dalafdaling en een skigebied dat het hele jaar door geopend is beschikt. Ook niet onbelangrijk: door de hoge ligging behoren de sneeuwcondities er tot de beste van Oostenrijk. Tel daarbij op de accommodaties, restaurants en wellness-faciliteiten en je zal met ons eens zijn dat het Zillertal tot een van de beste skioorden van de Alpen behoort.

Ga jij deze winter met de kids op stap in Serfaus? (Foto: Daniel Zangerl © Serfaus-Fiss-Ladis)3. Voor het hele gezin: Serfaus-Fiss-LadisWaarom jij deze winter in Serfaus-Fiss-Ladis op vakantie moet? Omdat het over 214 pistekilometers, 68 moderne liften, dertig kilometer aan langlaufroutes en tweeduizend zonuren beschikt. Maar het grootste pluspunt: vanwege de vele kinderfaciliteiten is dit oord bij uitstek geschikt voor het hele gezin. Zo kunnen kinderen er gebruik maken van speciale kinderterreinen en -skischolen. Bovendien is er een all-day-kinderopvang, zodat ook ouders zich even kunnen laten gaan op de piste. Ten slotte onderscheidt Serfaus-Fiss-Ladis zich met zijn Fun Areas, rodelbanen en themarestaurants. Leuk om te weten: van eind december tot begin april kun je op een aantal pistes elke woensdag van 21.00 tot 23.30 uur kijken naar de Adventure Night-actieshows.


Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.