Salzburg

'26002' door Tam '26002' door Tam

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Schitterende water va

Tam

Steenkoud water van de Thum-Klamm in Oostenrijk op een mooie zomerse dag.

'404379' door Regien '404379' door Regien

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Schloss Anif

Regien

Vlakbij de stad Salzburg ligt het dorpje Anif, waar je dit prachtige kasteeltje kunt vinden aan een kunstmatig aangelegde waterpartij. Het wordt ook wel het waterpaleis genoemd en het exterieur ervan is regelmatig te zien als decor in diverse films. De bekendste hiervan is de Sound of Music, maar ook in de Britse productie 'The Slipper and the Rose' heeft het dienst gedaan als het huis van Cinderella. Het kasteeltje wordt bewoond en is niet toegankelijk voor bezoekers.

'267050' door Lemurgirl '267050' door Lemurgirl

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

De zon gaat onder.

Lemurgirl

Onderweg met de auto van Flachau naar Salzburg na een dagje spelen in de sneeuw... Tja, het is nog steeds zomer hier in Nederland (alhoewel ik vanochtend het idee had dat het bijna herfst was), maar... een mooie zonsondergang kan altijd!!

'365511' door margrietbekkema '365511' door margrietbekkema

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Luchtballon in...Filz

margrietbekkema

Ieder jaar wordt er in het pittoreske Filzmoos een luchtballonnen festival gehouden. De kleurige ballonnen steken mooi af tegen de witte sneeuw. Op de achtergrond ziet men nog net de Bischofsmutze (bergtop) boven de ballon uitsteken.

'506975' door hestermaasdam '506975' door hestermaasdam

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Reitlehen alm

hestermaasdam

Een pittige klim naar Reitlehen alm, van 900 meter naar 1280 meter. De weg omhoog is steil de afdaling gaat veel geleidelijker. Mooie uitzichten onderweg ,genieten!

'312259' door thijserman '312259' door thijserman

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Het licht van de maan

thijserman

Het licht van de maan die zich nu nog net achter de berg bevindt buigt steeds meer om de berg heen als een felle gloed tegen de donkere achterwand, waar slechts enkele sterren energie zijn.

'510926' door MvanderKnokke '510926' door MvanderKnokke

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Schandmasker

MvanderKnokke

In Festung Hohensalzburg hebben ze allerlei dingen tentoongesteld waarmee mensen in de middeleeuwen gestraft werden. Waaronder schandmaskers. De gedachte dat dit mensen werd opgezet en vastgemaakt met een slot vind ik behoorlijk bizar. Hiermee moesten ze dan door de stad lopen.Alles is mooi ruim tentoongesteld in glazen vitrines .Helaas is dit minder handig voor de foto zoals je ziet aan de reflectie.

'552258' door Fietser '552258' door Fietser

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Burcht van Salzburg

Fietser

Enkele jaren geleden naar Salzburg gefietst, niet zulke beste herinneringen. Regen, bakken met regen. Uiteindelijk toch de stad van Mozart bereikt via België, Duitsland, Frankrijk, Liechtenstein en Oostenrijk om van dit mooie uitzicht te kunnen genieten op de burcht van Salzburg om daarna met de trein naar huis te gaan.

'400559' door corriebalten '400559' door corriebalten

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Kunstwerkjes

corriebalten

Zelf ben ik niet zo'n stadsmens maar Salzburg is leuk, er hangt nog een dorpse sfeer. Dit is de Getreidestrasse, (waar Mozart geboren is) die meteen opvalt door de tientallen kunstige uithangborden. De rijk versierde borden zijn kunstwerkjes op zich, ze vormen de achtergrond van het bruisende leven in deze straat. De huizen, enkele uit de 13e tot 16e eeuw, zijn doorgangshuizen (Durchhäuser). Ze hebben grotendeels zeer lieftallig versierde binnenhoven en doorgangen naar de Universitätsplazt en de Salzach. Je komt ogen tekort in deze winkelstraat!

'488337' door Moraimavdf '488337' door Moraimavdf

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

De zoektocht

Moraimavdf

Tijdens de zomer wordt, op een groot scherm, de hoogtepunten van het festival in Salzburg's Square Kapitelplatz dagelijks uitgezonden. Na een leuke avond gehad te hebben in de "Free Festival", had hij blijkbaar "iets" verloren. Hij was namelijk de volgende dag de hele tijd, dat we daar waren, bezig met zoeken.

'354298' door jacomien '354298' door jacomien

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Volop keus

jacomien

Salzburg. Een chique stad. De stad van Mozart. Keurig geklede mensen en stadsrondritten in mooie oude koetsen. Heerlijke koffie en prachtig gebak. Dat was mijn indruk van Salzburg enkele jaren terug. In de winkelstraat dure kleding en mooie aantrekkelijke etalages. Ondanks de zomerperiode etalages met kerstversieringen en paasartikelen. Zoals hier. Volop beschilderde eieren te koop. Je kijkt er je ogen uit!

'289217' door Lemurgirl '289217' door Lemurgirl

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Flachau in panorama

Lemurgirl

Nu de sneeuwvlokken hier in grote getale naar beneden dwarrelen, moest ik denken aan een aantal jaren geleden. We wilden persé een witte Kerst en dus togen we naar Salzburg. Wat denk je? Grijs, nat.... maar geen sneeuw. Gelukkig was het aan de andere kant van de bergen wel raak: in Flachau lag zat sneeuw en scheen een heerlijk winterzonnetje! Nu alleen nog eens een keertje leren skieën.....

'39255' door kevin '39255' door kevin

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Kasteel van Salzburg

kevin

Kasteel van Salzburg

'451898' door Moraimavdf '451898' door Moraimavdf

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Neptunus fontein

Moraimavdf

De veelbezochte binnenstad in Salzburg staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ze wordt gedomineerd door barokgebouwen. Op het plein, gelegen in het oude centrum van de stad, staat de Neptunus fontein en twee Tritons (mythologisch half man, half vis). Deze fontein stamt uit 1732 en is ontwikkeld door Donner.

'510628' door MvanderKnokke '510628' door MvanderKnokke

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Parkeerplaats

MvanderKnokke

We kwamen om de paar winkels deze bordjes met de daarbij horende vastmaak haak tegen in Salzburg. Vind ze echt super goed bedacht. Zouden ze in meer steden moeten doen.

'264636' door Lemurgirl '264636' door Lemurgirl

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Hellbrunn

Lemurgirl

(In het kader van het maandthema...) Even ten zuiden van Salzburg vind je het barokke slot Hellbrunn. Dit jachtslot werd tussen 1613 en 1619 gebouwd. Opdrachtgever was de prins-aartsbisschop Markus Sittikus von Hohenems. Dit slot is vooral bekend om het prachtige park met de Wasserspiele, allemaal fonteinen die op de meest onverwachte momenten spontaan beginnen te spuiten. Wij hebben dit slot zowel in het voorjaar als vlak voor de Kerst bezocht. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. In het voorjaar is alles fris en groen. In de winter (er lag helaas geen sneeuw) is er een Weihnachtsmarkt op het voorplein en op de oprijlaan voor het slot. Erg gezellig en sfeervol. De ramen van het slot dienen dan als adventskalender. Elke dag wordt er een luik voor een raam geopend en daarachter staat het aantal dagen wat het nog duurt, eer het Kerst is.

'510894' door MvanderKnokke '510894' door MvanderKnokke

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Hohensalzburg

MvanderKnokke

Uitzicht over Salzburg vanaf Festung Hohensalzburg. Dat op een berg ligt .Binnen van alles te zien waaronder een aantal schandmaskers vond ik bijzonder om te zien.

'422115' door msangers '422115' door msangers

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Avondlicht

msangers

Salzburg heeft veel mooie gebouwen en pleinen. 's Avonds zijn deze mooi verlicht. Omdat ik geen statief bij me had heb ik hier de camera op de grond gelegd.

'449132' door Moraimavdf '449132' door Moraimavdf

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Straatje

Moraimavdf

Een mooi straatje in Salzburg, maar het zou ook zwaar zijn om elke dag naar boven en dan naar beneden te gaan als je moet werken of om even naar de supermarkt te gaan met alle boosdchappen erbij.

'349515' door msangers '349515' door msangers

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Living statue

msangers

Afgelopen juni mocht ik met Reizen magazine mee naar Salzburg. Een hele leuke ervaring. 5 Dagen lang fotograferen in de stad en in de bergen. Dit levende standbeeld stond in de winkelstraat van Salzburg.

'452260' door Moraimavdf '452260' door Moraimavdf

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Straatje

Moraimavdf

De veelbezochte binnenstad in Salzburg staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Dit mooi straatje met een Katholiek beeld staat in het historische centrum van Salzburg.

'288876' door Lemurgirl '288876' door Lemurgirl

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Kerstmarkt

Lemurgirl

Met de sneeuw tot aan de enkels is het toch eigenlijk tijd voor Glühwein, Orangenpunsch, warme chocolademelk (jawel, mét slagroom), gepofte kastanjes en broodjes met warme Wurst. Met andere woorden: Kerstmark-tijd. Of -zoals ze het in Salzburg noemen- de Christkindlmarkt. Vooral 's avonds met alle lichtjes en gezelligheid enorm leuk om te zijn. En dan hoef ik die enorm foute kerst-dingetjes niet eens te kopen, ik zet ze gewoon op de kiek. Maar de sfeer is zo bijzonder.... heerlijk warm, ook al vriezen je tenen er bijna af!

'283090' door Lemurgirl '283090' door Lemurgirl

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Waterblazer

Lemurgirl

Vlakbij Salzburg ligt Schloss Hellbrunn. In tegenstelling tot zijn 'grote zus' (Schönbrunn in Wenen) is dit een zogenaamd zomer-paleis. De bouwer van het slot, prins-aartsbisschop Marcus Sittikus, was hier alleen overdag om 's avonds weer terug te keren naar Salzburg. Daarom is er ook geen slaapkamer in dit slot. Rondom Hellbrunn liggen prachtige tuinen met vijvers, beelden, fonteinen en de zgn. Wasserspiele. Alles werkt op waterkracht, er komt geen elektriciteit aan te pas om het water te doen bewegen! Heel bijzonder om te zien. Mocht je het ooit bezoeken: "tip van flip" - ga daar staan waar de tour-guide staat; daar blijf je nl. droog!

'415450' door corriebalten '415450' door corriebalten

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Salzburgers

corriebalten

De rijkdom van Salzburg bouwde zich op door de internationale zouthandel, het 'witte goud' De inkomsten uit de zouthandel maakten het mogelijk een prachtige stad te bouwen met Italiaans karakter.