Oostenrijk

Weekendje Wenen met kerst

EenReiziger was hier op 2018-12-20 Gepost op: 2019-10-24 0 reacties.

Voor de feestdagen hadden wij het plan gevat om Wenen te bezoeken. Kerstmarkten, het paleis en de Oostenrijkse specialiteiten zouden ons een magisch kerstfeest garanderen. Niets bleek minder waar, want alle factoren waren in overvloed aanwezig!

ICE International en Nachttrein

Wij als groot fan van treinreizen hebben natuurlijk voor een duurzame optie gekozen. Daarbij konden wij puur genieten en begon de vakantie al in de trein! In de ICE International naar Düsseldorf hebben wij een kleine borrel gedaan, waarna wij iets voor 9 uur 's avonds op station Düsseldorf Hbf konden overstappen op de OBB Nighjet (de nachttrein) naar Oostenrijk.  

Eenmaal onze slaapplek gevonden hebben wij een korte wandeling door de trein gemaakt. Hier kwamen wij in het restaurant terecht. Twee wijntjes verder zijn mijn partner en ik weer teruggekeerd naar de slaapvertrekken, waar wij tot in de ochtend hebben geslapen. Rond 8 uur kwamen wij aan in Wenen. 

Kerstmarkt en Paleis

Eenmaal aangekomen in Wenen hebben wij ingecheckt en zijn wij op pad gegaan! Direct al kwamen wij terecht tussen de kerststalletjes, kraampjes en sfeerverlichting. Dit hebben wij bewaard  voor de avonduren en zijn daarom doorgelopen naar het Paleis. Indrukwekkend en groot, maar vooral leuk om een keer in het echt te hebben gezien. 

In de avonduren hebben wij over de kerstmarkt in Wenen gewandeld en genoten van verschillende specialiteiten als Käsehapjes, bratwurst en gluhwein.

Terug met ICE 

Op de terugreis hebben wij gebruik gemaakt van twee treinen van ICE International. Dit was aangenaam en ongeveer 3 uur sneller dan de heenreis.

0
0

Foto's bij dit blog

Weekendje Wenen met kerst
Alle blogs van EenReiziger
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.