Salzburg omgeving beste reistijd

Het weer in de omgeving van Salzburg

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de omgeving van Salzburg te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de omgeving van Salzburg? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de omgeving van Salzburg

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in de omgeving van Salzburg:De temperatuur in Salzburg omgeving wordt met name bepaald door de hoogte waarop je je bevindt. In de zomer ligt de temperatuur in de dalen tussen de 20°C en 24°C, en hogerop tussen de 0°C en 4°C. De zuidkant van de Alpen is substantieel warmer dan de noordelijke kant. Los van het skiseizoen, is de beste reistijd mei en september.


Reisadvies
Voor Salzburg omgeving geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
1 mei Staatsfeest, 26 oktober Nationale Feestdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Salzburg omgeving

Beste foto's & tips van Salzburg omgeving

'508769' door MvanderKnokke '508769' door MvanderKnokke

OostenrijkSalzburg omgeving

OostenrijkSalzburg omgeving

Kasteel Hohenwerfen

MvanderKnokke

Kasteel Hohenwerfen in Oostenrijk.Leuk om te bezoeken ze geven een erg mooie roofvogelshow ze staan gewoon met de roofvogels tussen het publiek erg leuk :)

'552802' door saskiahamminga '552802' door saskiahamminga

OostenrijkSalzburg omgeving

OostenrijkSalzburg omgeving

Mooi Oostenrijk

saskiahamminga

Op dit moment genieten we van een heerlijke wintervakantie in de Oostenrijkse Alpen. Genieten van de schone berglucht, het prachtige uitzicht op de omliggende bergen, de gezellige dorpjes, een paar uurtjes per dag lekker skiën, en daarna relaxen in de zon of in een warme Stube. Wat is Oostenrijk toch mooi en fijn...

'424515' door creatiem '424515' door creatiem

OostenrijkSalzburg omgeving

OostenrijkSalzburg omgeving

Kitzsteinhorn met...o

creatiem

Boven op de Kitzsteinhorn (de Gletcher bij Kaprun) en net boven de wolken. Een beeld dat bijna niet te bevatten is op de foto. De mist komt omhoog zetten. Een half uur later konden we bijna niets meer zien.

Laat kaart zien