Oberösterreich

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The beauty and the fame of a small village

Oberösterreich,
Oostenrijk


Daar zijn we dan, Hallstatt. Voor velen van jullie een bekend dorpje in Oostenrijk en misschien ook wel één die op je bucketlist staat.
Met een kleine 900 inwoners en liggend aan de Hallstättersee fungeert dit kleine dorpje voornamelijk als toeristische trekpleister. Echter mag dat de pret niet drukken want het is er prachtig! Hallstatt is niet alleen uniek om haar kenmerkende Oostenrijkse bouwstijl en de prachtige ligging maar ook de weg er na toe kijk je je ogen uit. De slingerwegen tussen de bergen en het mooie uitzicht op de Hallstättersee laten je ogen smachten naar meer. Dit samen maakt het ook wel één van de mooiste dorpjes van de wereld.
Een leuk weetje is dat de Chinezen zo onder de indruk waren van deze plek, dat ze in eigen land een volledige kopie hebben nagebouwd. Weliswaar in spiegelbeeld.
Wij bezochten Hallstatt als laatste bestemming van een roadtrip die we maakten in september 2018. Een goeie afsluiter wat mij betreft om naderhand terug te keren naar ons kleine kikkerlandje. :)